Το Brexit φέρνει το Nissan Ariya στην Ευρώπη μέσω Ιαπωνίας

Γιατί τα Nissan Ariya που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά θα κατασκευάζονται στην Ιαπωνία

  • -
  • -

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου, τα Nissan Ariya που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά δεν θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σάντερλαντ της Μ. Βρετανίας, αλλά στην Ιαπωνία! Η Nissan εξέταζε το ενδεχόμενο τα αυτοκίνητα της Ευρώπης να έβγαιναν από το εργοστάσιο στην Αγγλία, αλλά το ενδεχόμενο μη συμφωνίας στο Brexit οδήγησε την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σε διαφορετική απόφαση.

Έτσι, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και εν συνεχεία θα προωθείται με πλοία στην ευρωπαϊκή αγορά. Βλέπετε, σε περίπτωση που θα πρέπει να εισαχθούν από τη Βρετανία οι φόροι θα είναι μεγαλύτεροι από 10%, ενώ από την Ιαπωνία θα είναι μικρότεροι από 7,5%, την ώρα που από το 2026 αναμένεται να καταργηθούν πλήρως.
 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ NISSAN ARIYA


Το εργοστάσιο που θα κατασκευάζονται τα Ariya για την ευρωπαϊκή, αλλά και την αμερικανική αγορά, θα είναι στο Tochigi βόρεια του Τόκιο, ενώ από τη γραμμή παραγωγής στην Κίνα θα βγαίνουν όσα προορίζονται για τη συγκεκριμένη αγορά. Το Nissan Ariya παρουσιάστηκε και επίσημα πριν από μερικούς μήνες και αναμένεται στην Ευρώπη το 2021. Το εντυπωσιακό crossover θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan μετά το Leaf που θα προσφέρεται στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...