Lockdown: Οι περιορισμοί που παραμένουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για μετακινήσεις από νομό σε νομό, σχολεία και εστίαση

  • -
  • -

Την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση του lockdown έως τουλάχιστον το πρωί της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, μέχρι τότε θα είναι κλειστά τα σχολεία και η εστίαση, ενώ θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. 

Κλειστά θα είναι επίσης η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, τα χιονοδρομικά κέντρα και οι αθλητικές δραστηριότητες. Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα. Για το αν η απαγόρευση θα διατηρηθεί και το βράδυ των εορτών, ο κ. Πέτσας είπε ότι είναι κάτι που θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες. 

Άφησε ανοικτό πάντως το ενδεχόμενο να γίνουν γιορτές στο σπίτι με δύο οικογένειες, ή μέχρι 9 άτομα.

"Ο δρόμος μας προς την επάνοδο στην κανονικότητα θα είναι πιο αργός, αλλά πιο σίγουρος και πιο ασφαλής", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

"Νομίζω ότι έχουμε πει πολλές φορές ότι παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου", είπε νωρίτερα - κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο - ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει δηλώσεις εντός της ημέρας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...