Από τα ιδιωτικά jet στην παραγωγή ενός hypercar 1.050 ίππων

Μόλις 49 κομμάτια του 2+2 κουπέ της Naran Automotive θα κατασκευαστούν και θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2022

  • -
  • -

Η Naran Automotive κυκλοφόρησε τις πρώτες εικόνες ενός νέου τετραθέσιου μοντέλου 1.050 ίππων, το οποίο σκοπεύει να κυκλοφορήσει το 2022. Στόχος της νεοσύστατης εταιρίας είναι να δημιουργήσει 49 αντίτυπα του hypercoupe της, αλλά ο αριθμός αυτός θα μπορούσε τελικά να αυξηθεί με την άφιξη μίας κάμπριο παραλλαγής.

Με την εξέλιξη του οχήματος να έχει ξεκινήσει το 2017, σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρίας, Ammerh Naran, κάθε κομμάτι θα κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ στόχος του ίδιου όπως είπε, είναι να ακολουθήσει στα χνάρια ανθρώπων όπως ο Horacio Pagani και ο Christian von Koenigsegg. Ξεκίνησε να εδραιώνει την θέση του στον τομέα της πολυτέλειας, φτιάχνωντας ιδιωτικά jet και τώρα έχει επικεντρωθεί στην δημιουργία μίας μοναδικής και πρωτοποριακής γκάμας ξεχωριστών τετράτροχων κατασκευών.

Το αυτοκίνητο δεν θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με άλλα super-GT μοντέλα. Σύμφωνα με τον Naran, θα προσφέρει μια πιο βίαιη και ακραία εμπειρία, από μοντέλα όπως η Aston Martin DBS Superleggera ή η Ferrari 812 Superfast, ενώ παράλληλα θα έχει και δεύτερη σειρά καθισμάτων. Θα μοιράζεται το μονοκόκ σασί με την BMW σειρά 8, αλλά από εκεί και πέρα αποτελείται από μέρη αποκλειστικά φτιαγμένα γι΄ αυτό.

side


Το βάρος του αυτοκινήτου θα φτάνει περίπου τα 1.620 kg, αλλά με τα αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία φορά, θα είναι ικανό να παράγει 1.377 kg κάθετης δύναμης, νούμερο μεγαλύτερο και από αγωνιστικά προδιαγραφών GT3. Μαζί με πολλά από τα αεροδυναμικά στοιχεία του αυτοκινήτου, η ανάρτηση έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την EY3 Engineering, ενώ οι ζάντες από ανθρακώνημα και αλουμίνιο των 22 ιντσών θα περιέχουν κεραμικά φρένα από τη AP Racing.

Η Racing Dynamics είναι υπεύθυνη για τον κινητήρα - ένα ισχυρό twin turbo V8 5 λίτρων, απόδοσης 1.050 ίππων και 1.035 Nm ροπής. Έχοντας ως βάση το μπλοκ του V8 των 4,4 λίτρων που βρίσκουμε στις νέες M5 και M8, όλα τα υπόλοιπα μέρη του κινητήρα έχουν αναβαθμιστεί, ενώ θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ZF 8 σχέσεων, μέσω του οποίου η δύναμη θα περνά στους 4 ή στους πίσω τροχούς.

Η εταιρία σκοπεύει να δοκιμάσει το αυτοκίνητο και στο Nurburgring, όπου θα επιχειρήσει να σπάσει και το ρεκόρ για οχήματα παραγωγής με κινητήρα τοποθετημένο μπροστά. Οι προσομοιώσεις μέχρι στιγμής δείχνουν πως χρησιμοποιώντας τα Pirelli Trofeo R, το hypercar θα μπορούσε να γράψει χρόνο περίπου στο 6:40! Όχι απίθανο όταν χάρη στα αεροδυναμικά του βοηθήματα, το αυτοκίνητο της Naran Automotive, παράγει πάνω από 400 kg κάθετης δύναμη, ήδη από τα 200 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...