Όλα δείχνουν lockdown για αρκετές ακόμη εβδομάδες

Παράταση στα sms και την απαγόρευση κυκλοφορίας δείχνουν οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών

  • -
  • -

Πολύ πιθανή κρίνεται πλέον η παράταση των περιοριστικών μέτρων για 2-3 εβδομάδες μέσα στο Δεκέμβριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της πανδημίας του κορονοϊού, οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και τα όσα αφήνουν να εννοηθούν υπουργοί της κυβέρνησης.

«Αναμένουμε και τις επόμενες ημέρες, δυστυχώς, να έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και δισωληνωμένων και σημαντική πίεση στο Σύστημα Υγείας. Όπως έχει πει κι ο Πρωθυπουργός, θ’ αξιολογήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και τις αντοχές, φυσικά, του Συστήματος Υγείας, πριν πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,

«Προσδοκούμε αυτή την εβδομάδα να έχουμε μια σταδιακή πτώση των κρουσμάτων. Θα αξιολογηθεί αυτό το επιδημιολογικό φορτίο από τους ειδικούς, θα γίνει εισήγηση στην Κυβέρνηση και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζεται», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, η άρση των μέτρων θα βασιστεί στα επιδημιολογικά δεδομένα, την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Για πότε μετατίθεται λοιπόν η άρση των περιορισμών;

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι τουλάχιστον για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, τα καταστήματα λιανικής και εστίασης, ενώ θα συνεχιστεί το καθεστώς με τα sms και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Όταν ανοίξουν τα καταστήματα, η επίσκεψη σε αυτά θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, ώστε να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών στους δρόμους. Και βέβαια η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό θα διαρκέσει αρκετές ακόμη εβδομάδες, ίσως και μήνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...