Lockdown: Κλειστά τα δημοτικά σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα

Τι θα γίνει με την άδεια των γονέων τους - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας

  • -
  • -

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά) από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 και έως τις 30 του μήναΗ διδακτική ώρα θα είναι 30 λεπτά, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα για όλα τα δημοτικά. 

Όπως υποστήριξαν οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας, Βασίλης Κικίλιας και Νίκη Κεραμέως, το μέτρο λαμβάνεται για τον περιορισμό των μετακινήσεων γονέων προς και από τα σχολεία και όχι λόγω επιδημιολογικού φορτίου στις σχολικές μονάδες. Ανοικτά θα παραμείνουν τα σχολεία ειδικής αγωγής, όλων τα βαθμίδων.

Η κα Κεραμέως έκανε γνωστό ότι η ψηφιακή εκπαίδευση θα αρχίσει την Τετάρτη 18 του μήνα, ενώ δεν θα υπάρχει χρέωση δεδομένων από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Επίσης θα υπάρξει μέριμνα για την άδεια στους γονείς των μαθητών. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με τουλάχιστον ένα παιδί έως 15 ετών, είτε θα εργάζονται δια ζώσης με μειωμένο ωράριο κατά 25%, είτε θα μπορούν να έχουν εναλλακτικό ωράριο ή μπορούν να κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι επιχειρήσεις και καταστήματα δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη για όσο διάστημα διαρκεί το lockdown.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...