Lockdown: Θέλετε να πάτε σε συνεργείο που είναι σε άλλο νομό; Να τι (μπορείτε) να κάνετε

Τι αναφέρουν πηγές του ΣΕΑΑ αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας

  • -
  • -

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που ισχύουν σε όλη την επικράτεια έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, έχουν αφήσει αρκετά σημεία που δεν έχουν διευκρινιστεί εντελώς. Ένα από τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού είναι η απαγόρευση μετακίνησης από την μία περιφερειακή ενότητα στην άλλη (από νομό σε νομό δηλαδή).

Υπάρχουν βέβαια οι εξαιρέσεις, όπως η επίσκεψη σε ιατρό ή νοσοκομείο (που βρίσκονται σε άλλο νομό από αυτόν στον οποίο κατοικεί ο πολίτης), εφόσον κάτι τέτοιο συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μπορούμε να αλλάξουμε νομό για να πάμε σε συνεργείο αυτοκινήτων;

Όπως σας έχουμε ενημερώσει έγκαιρα, και στο δεύτερο lockdown επιτρέπεται η επίσκεψη τόσο σε συνεργείο αυτοκινήτων όσο και σε εκθέσεις, με αποστολή sms και επιλογή το 2 (ή συμπλήρωση του εγγράφου μετακίνησης).

Στην επαρχία όμως δεν έχουν όλες οι μάρκες εξουσιοδοτημένο συνεργείο σε κάθε νομό (ή περιφερειακή ενότητα όπως ονομάζεται πλέον). Με δεδομένη την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, πώς μπορεί ένας ιδιοκτήτης οχήματος να επισκεφθεί το εξουσιοδοτημένο συνεργείο; Μην ξεχνάμε ότι η πραγματοποίηση ενός έκτακτου ή και προγραμματισμένου σέρβις είναι σημαντική για την ασφαλή κυκλοφορία του οχήματος.

Όπως πληροφορηθήκαμε, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, η αστυνομία υποχρέωσε οδηγό που επιχείρησε να μεταβεί από το Βόλο στη Λάρισα για να πάει στο συνεργείο να επιστρέψει πίσω, παρά το γεγονός ότι υπέδειξε email με το επιβεβαιωμένο ραντεβού. Μάλιστα σε ανάλογες περιπτώσεις υπάρχει και ο κίνδυνος επιβολής του προστίμου των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOCAR, από το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) ενημέρωσαν τα μέλη τους ότι δεν είναι εφικτή η μετάβαση σε άλλο νομό για την επίσκεψη σε συνεργείο οχημάτων.

Πηγές πάντως της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν ότι αν υπάρχει σχετικό email το οποίο επιβεβαιώνει το ραντεβού για έκτακτο σέρβις λόγω βλάβης έστω και σε άλλο νομό (και επιδειχθεί κατά τον έλεγχο), τότε θα επιτραπεί η είσοδος στην περιφερειακή ενότητα.

Βγάζουμε λοιπόν το συμπέρασμα ότι η έγκριση ή όχι της μετακίνησης είναι στη διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών ή της Αστυνομικής Διεύθυνσης κάθε περιοχής.

Το GOCAR έχει αποστείλει σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο καθορίζει ποιες υπηρεσίες λειτουργούν στη χώρα εν μέσω καραντίνας, και περιμένουμε την απάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
Lockdown: Τα πάντα για τις μετακινήσεις - Τι ισχύει για την μάσκα, για τον αριθμό επιβατών, για τις μετακινήσεις μαθητών, για τα ΚΤΕΟ και τις σχολές οδήγησης κλπ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...