Από σήμερα lockdown: Δεν ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Διπλάσιο το πρόστιμο, φθάνει τα 300 ευρώ - Μόνο με sms ή γραπτή βεβαίωση οι μετακινήσεις

  • -
  • -

Από τις 6 το πρωί σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, η Ελλάδα πέρασε για δεύτερη φορά σε φάση γενικού lockdown. Τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού θα διαρκέσουν για τρεις εβδομάδες και συγκεκριμένα έως το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου. Το πρόστιμο για αδικαιολόγητη κυκλοφορία έχει διπλασιαστεί και ανέρχεται σε 300 ευρώ.

Το γενικό lockdown ακυρώνει πάντως το προηγούμενο καθεστώς της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, από τις 9μμ έως τις 5 πμ.


Έτσι για όλο το 24ωρο, οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται εφόσον δικαιολογούνται για κάποιον από τους ακόλουθους 6 λόγους εξόδου:

1. Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). (SMS – Επιλογή 1)

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. (SMS – Επιλογή 2)

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. (SMS – Επιλογή 3)

4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα (SMS – Επιλογή 4)

5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. (SMS –Επιλογή 5)

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. (SMS – Επιλογή 6)

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, με το πρόστιμο να έχει επίσης διπλασιαστεί στα 300 ευρώ. 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...