Τι θα αγοράσει από την Tesla η Honda;

Η συνεργασία τους αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ευρωπαϊκή αγορά

  • -
  • -

Η Tesla και η Honda επιβεβαίωσαν ότι ήρθαν σε συμφωνία για να συνδυάσουν τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη, προκειμένου η δεύτερη να αποφύγει πρόστιμα εκπομπών ρύπων.

Όπως είναι γνωστό, η Ευρώπη θέσπισε νέους κανονισμούς για τη μείωση των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων που πωλούνται στη Γηραιά ήπειρο. Κάθε αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα για να μειώσει τις μέσες εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων της και να αποφύγει μεγάλα πρόστιμα.

Έτσι, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν πωλούν πολλά ηλεκτρικά οχήματα επιτρέπεται να συνδυάσουν τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη με αυτοκινητοβιομηχανίες που ήδη καλύπτουν τις απαιτήσεις εκπομπών τους για να αποφύγουν αυτά τα πρόστιμα, με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά.

Πέρυσι για παράδειγμα, η FCA είχε έρθει σε μια τέτοια συμφωνία πληρώνοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Tesla για να "εξαγοράσει" ουσιαστικά δικαιώματα ρύπων.

Τώρα το Bloomberg αναφέρει ότι η Honda θα κάνει το ίδιο με την Tesla, αν και το κόστος για την ιαπωνική εταιρία παραμένει άγνωστο


Η Honda κυκλοφόρησε πρόσφατα το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e, το οποίο ωστόσο δεν αναμένεται να πουλήσει αρκετά για να ρίξει το μέσο όρο ρύπων της εταιρίας κάτω από το όριο που έχει θέσει Ε.Ε.

Η πώληση δικαιωμάτων ρύπων αποτελεί επί του παρόντος σημαντικό μέρος εσόδων για την Tesla. Το προηγούμενο τρίμηνο, έφτασε τα 400 εκατομμύρια δολάρια περίπου, αλλά η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να είναι κερδοφόρα χωρίς αυτά.

Η Tesla δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που επωφελείται από τους νέους κανονισμούς ρύπων στην Ευρώπη. Η Volvo ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει συνάψει αντίστοιχη συμφωνία με τη Ford για να της πουλήσει δικαιώματα ρύπων.







ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...