Αυτό είναι το νέο "τζιπ" του αμερικάνικου στρατού

Η General Motors Defense προμηθεύει τον αμερικανικό στρατό με Infantry Squad Vehicles (ISV)

  • -
  • -

Η GM Defense LLC, θυγατρική της General Motors, γιορτάζει την πρώτη παράδοση του οχήματος Infantry Squad Vehicle (ISV) - ενός ελαφρού και ευέλικτου οχήματος παντός εδάφους που προορίζεται να μεταφέρει μια ομάδα πεζικού εννέα στρατιωτών και τον εξοπλισμό τους - στον στρατό των ΗΠΑ. Η παράδοση είναι μέρος σύμβασης 214,3 εκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε τον Ιούνιο.

Η GM Defense θα κατασκευάσει 649 ISV και θα υποστηρίξει την παραγωγή έως 2.065 οχημάτων με πρόσθετη άδεια για οκτώ χρόνια. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο για την GM Defense από τότε που η θυγατρική ιδρύθηκε εκ νέου από τη μητρική της εταιρεία το 2017.

gm2


Το ISV βασίζεται στην βραβευμένη αρχιτεκτονική φορτηγού Chevrolet Colorado ZR2 και αξιοποιεί 90% ανταλλακτικά (COTS), συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων της Chevrolet Performance. Το ISV σχεδιάστηκε με μοναδικό τρόπο για να πληροί στρατιωτικές απαιτήσεις και σχεδιάστηκε για να παρέχει γρήγορη κίνηση επί παντός εδάφους. Το ISV είναι αρκετά ελαφρύ για να φορτωθεί σε ελικόπτερο UH-60 Blackhawk και αρκετά συμπαγές ώστε να χωράει μέσα σε ένα ελικόπτερο CH-47 Chinook για αερομεταφορά. Τα ανταλλακτικά COTS, σε συνδυασμό με το καινοτόμο Rollover Protection System του ISV, θα προσφέρουν ευέλικτη μεταφορά στο πεδίο της μάχης για να υποστηρίξουν την επιτυχία της αποστολής.

gm3

«Εκατόν είκοσι μέρες από την ανάθεση συμβολαίου έως την παράδοση είναι ένα σημαντικό ορόσημο και είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα για αυτό το επίτευγμα», δήλωσε ο David Albritton, πρόεδρος της GM Defense. «Αξιοποιούμε την ικανότητα μηχανικής της General Motors και τις τεράστιες δυνατότητες κατασκευής για να φέρουμε μετασχηματιστικές λύσεις στην αγορά στρατιωτικών οχημάτων. Η αρχική επιτυχία μας με το ISV δείχνει τη δέσμευσή μας προς τον πελάτη μας και υπογραμμίζει το μοναδικό μας δικαίωμα νίκης στην αγορά στρατιωτικής κινητικότητας. "

«Η αξία που προσφέρουμε στον πελάτη του Στρατού μας είναι η προθυμία μας να ακούσουμε και να προσαρμόσουμε», δήλωσε ο Mark Dickens, επικεφαλής μηχανικός της GM Defense. «Κατά τη διάρκεια των δοκιμών των στρατιωτών, τα σχόλια που λάβαμε ήταν υψίστης σημασίας για την παράδοση ενός οχήματος που ικανοποιεί τις ανάγκες των στρατιωτών, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και την απόδοση και λαμβάνοντας υπόψη την άνεσή τους. Η παραγωγή ISV που παραδίδουμε σήμερα είναι μια εξέλιξη από τον αρχικό μας πρωτότυπο σχεδιασμό και είναι σίγουρα ένα όχημα που αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την ομάδα. "

Η GM Defense έχει μια ομαδική συμφωνία με την Ricardo Defense, η οποία θα οδηγήσει την Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Προϊόντων για το ISV, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής χειροκίνητης ανάπτυξης, της κατάρτισης νέων εξοπλισμών, της παροχής, της συνολικής υποστήριξης πακέτων και της υποστήριξης υπηρεσιών πεδίου.

«Η επιτυχία του προγράμματος ISV εντός 120 ημερών αποτελεί πραγματική απόδειξη για τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα μιας μεγάλης συνεργασίας μεταξύ της GM Defense και του Ricardo Defense», δήλωσε ο Chet Gryczan, πρόεδρος του Ricardo Defense. «Η Ricardo Defense είναι υπερήφανη που ηγείται της δημιουργίας και ολοκλήρωσης κρίσιμων προϊόντων εφοδιαστικής ISV για να εξασφαλίσει την επιτυχή μετάβαση του ISV στο απόθεμα του στρατού».

gm4

Η GM Defense οδηγεί το μέλλον της στρατιωτικής κινητικότητας αξιοποιώντας τις καλύτερες δυνατότητες της General Motors στην κατηγορία για απαράμιλλη καινοτομία, αποδεδειγμένη απόδοση και πρωτοποριακά οικονομικά κύκλου ζωής. Ο ISV θα φέρει παγκόσμιας κλάσης παραγωγικές ικανότητες, ευκολία συντήρησης και μια καθιερωμένη παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού στον αμερικανικό στρατό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...