Πάνω από 2.300 εγκαταλελειμμένα οχήματα απομακρύνθηκαν από τους δρόμους του Δήμου Αθηναίων

Η διαδικασία «καθαρίσματος» των αθηναϊκών δρόμων από τα συγκεκριμένα οχήματα διήρκησε 1 ολόκληρο έτος

  • -
  • -

Εντατικές είναι οι προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων για την απελευθέρωση, όλο και περισσότερων θέσεων στάθμευσης και δημόσιου χώρου, τα οποία έχουν καταληφθεί από παρατημένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, που μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Κώστα Μπακογιάννη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου, έχουν απομακρυνθεί από τις γειτονιές της Αθήνας πάνω από 2.300 οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα, 1.194 δίκυκλα και 1.126 αυτοκίνητα με την απουσία τους, έχουν δώσει σημαντική «ανάσα» στους δρόμους της Αθήνας τόσο για περπάτημα στα πεζοδρόμια όσο και με θέσεις στάθμευσης που δημιουργούνται.

Ελεγκτές και καταγραφείς του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν ελέγχους και αυτοψίες καθημερινά και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, καταγράφοντας τα εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια οχήματα.

Παράλληλα, μπορείτε να μπείτε εδώ για να μάθετε πως να ειδοποιήσετε για κάποιο εγκαταλελειμμένο όχημα, που έχει υποπέσει στην αντίληψη σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...