Αυτό είναι το αυτοκίνητο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που «έπιασε» 2+ εκατ. €

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ είχε πουληθεί σε δημοπρασία ένα αυτοκίνητα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ποιο είναι και γιατί πέτυχε τέτοια τιμή;

  • -
  • -

Από τα χέρια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, είχαν περάσει αρκετά ενδιαφέροντα, ακριβά και σπάνια αυτοκίνητα. Και μάλιστα ένα από αυτά, κατάφερε να γίνει το ακριβότερο αυτοκίνητο που δημοπρατήθηκε σε μια δημοπρασία του οίκου Bonhams το 2020, και συγκεκριμένα στο The Zoute Sale που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατάφερε να πετύχει τιμή πάνω από 2 εκατομμύρια, αγγίζοντας τα 2.070.000 ευρώ - και μάλιστα, η προσφορά που κέρδισε τη δημοπρασία δεν έγινε από κάποιον που βρισκόταν εκεί, αλλά μέσω τηλεφώνου. Με αυτή την τιμή το εν λόγω μοντέλο ήταν και το ακριβότερο εκείνης της δημοπρασίας, με το δεύτερο να είναι σημαντικά πιο πίσω καθώς πρόκειται για μία Ferrari 250 GT Lusso Berlinetta η οποία έκλεισε στα 1.782.500 ευρώ.

Ποιο αυτοκίνητο του τέως πέρασε τα 2 εκατομμύρια;

Το αυτοκίνητο που πέτυχε την τόσο υψηλή τιμή είναι μία BMW 507 του 1959. Το roadster μοντέλο κέρδισε την προσοχή όσων παρακολούθησαν την δημοπρασία με το σχήμα της, γεγονός που σε συνδυασμό με την ιστορία του οδήγησαν στην επίτευξη τόσο υψηλής τιμής. Η 507 ήταν ένα από τα ακριβότερα οχήματα της εποχής του, κατασκευάστηκε μόνο σε 252 μονάδες, και αγοράστηκε από εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής, όπως ο Alain Delon, η Ursula Andress, ο Elvis Presley και ο John Surtees.

Η συγκεκριμένη 507 του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αρχικά είχε γκρι μεταλλικό χρώμα και πολλά έξτρα που είχαν τοποθετηθεί με ειδική παραγγελία. Το αυτοκίνητο άλλαξε χέρια αλλά παρέμεινε στην Ελλάδα μέχρι το 1989, όταν ο επόμενος ιδιοκτήτης του το μετέφερε στη Γερμανία, και ξεκίνησε την πλήρη ανακατασκευή του. Η ανακατασκευή διήρκησε 3 ολόκληρα χρόνια και κόστισε 300.000 μάρκα. Το αμάξωμα βάφτηκε λευκό, ενώ το εσωτερικό «ντύθηκε» πλήρως με σκούρο μπλε δερμάτινο σαλόνι και μαλακή οροφή ίδιου χρώματος. Και στη δημοπρασία του 2020, το οδόμερο της σπάνιας BMW 507 έδειχνε περίπου 55.000 km από τη στιγμή της ανακατασκευής, όταν και είχε μηδενιστεί.

Αυτά είναι τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα που δημοπρατήθηκαν στο The Zoute Sale του 2020, με τη συγκεκριμένη BMW 507 στην κορυφή της λίστας:

top10

Πηγή: Bonhams

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...