Κορονοϊός και μέσα μεταφοράς: Προσπάθεια να μειωθούν κι άλλο οι χρονοαποστάσεις στο Μετρό

Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς – Στα 150 ευρώ το πρόστιμο

  • -
  • -

Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου – και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες – στην Αττική έχουν ως στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο αυξητικής τάσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στα Μέτρα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, όχι μόνο μέσα σε συρμούς, λεωφορεία και τρόλεϊ, αλλά και κατά την αναμονή στις στάσεις. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας ανέρχεται σε 150 ευρώ.

Οι καθυστερήσεις που εμφανίζονται κυρίως σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, όσον αφορά στο Μετρό έχουν ήδη μειωθεί οι χρονοαποστάσεις και συνεχίζεται η προσπάθεια. Για τα λεωφορεία, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 1.050 λεωφορεία και ότι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν 200 περιφερειακά δρομολόγια στην Αττική και μέχρι τις αρχές του 2021 θα προστεθούν στο στόλο επιπλέον 300 λεωφορεία, ηλικίας κάτω της δεκαετίας, με leasing.

Ποιες είναι οι αποστάσεις ανά συρμό στις γραμμές του Μετρό

Τις ώρες αιχμής η συχνότητα των δρομολογίων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας οι χρονοαποστάσεις στη Γραμμή 1 θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά, στη Γραμμή 2 στα 4,5 λεπτά (όπως και πέρσι), ενώ στη γραμμή 3 οι χρόνοι διέλευσης των συρμών θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθούν στα 4 λεπτά, από τα 4,5΄ που ήταν πέρσι.

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου επιλύεται το πρόβλημα των διπλών χρονοαποστάσεων που δημιουργήθηκε στο τμήμα Αγ. Μαρίνα- Νίκαια, μετά την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών της επέκτασης προς Πειραιά.

Από τους σταθμούς «Αγ. Μαρίνα», «Αγ. Βαρβάρα» και «Κορυδαλλός» οι συρμοί θα διέρχονται με τις ίδιες χρονοαποστάσεις του δικτύου της γραμμής 3 (ανά 4΄ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο) και μόνο ο σταθμός «Νίκαια» θα έχει πλέον διπλές χρονοαποστάσεις. Ο σταθμός αυτός είναι προσωρινά τερματικός και η διάταξη της γραμμής δεν προβλέπει όλες εκείνες τις δυνατότητες (σημείο αλλαγής κατεύθυνσης του συρμού) που είναι απαραίτητες για να μπορεί να επιτευχθεί η χρονοαπόσταση που υπάρχει στο υπόλοιπο δίκτυο της Γραμμής 3. Με την απόδοση στην κυκλοφορία της επέκτασης προς Πειραιά, στο σύνολό της, θα ομαλοποιηθούν πλήρως οι χρονοαποστάσεις και σε αυτό το σταθμό.

Έρχεται lockdown στην Αττική;

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων τη Δευτέρα. «Έχουμε εφαρμόσει τοπικά Lockdown, και η Αττική δεν αποτελεί εξαίρεση. Θα εφαρμόσουμε ότι μας προτείνουν οι ειδικοί», ανέφερε ο κ. Πέτσας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...