Επιστροφή στα θρανία: Τι να προσέξετε στη μεταφορά των μαθητών

Μία ιδιαίτερη χρονιά για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

  • -
  • -

Με λίγες μέρες καθυστέρηση λόγων των ιδιαίτερων συνθηκών και με αυξημένα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αρχίζει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 η φετινή σχολική σεζόν. Οι δρόμοι θα γεμίσουν και πάλι από σχολικά λεωφορεία αλλά και από αυτοκίνητα με γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Καλό είναι να θυμηθούμε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες που θα κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και πιο ασφαλή.

Ετοιμαστείτε νωρίς

Η διαδικασία προετοιμασίας των παιδιών και τοποθέτησής τους στο αυτοκίνητο μπορεί να είναι χρονοβόρα. Ιδίως αν έχετε δύο ή περισσότερα παιδιά. Αν έχετε κάνει σωστό προγραμματισμό, θα γλιτώσετε τον εκνευρισμό και θα φθάσετε στην ώρα σας και στο σχολείο και στο γραφείο στη συνέχεια.

Το κάθε παιδί στο σωστό κάθισμα

Επιλέξτε το ιδανικό κάθισμα με βάση την ηλικία και το ύψος του παιδιού σας. Οι ζώνες θα πρέπει να είναι σωστά δεμένες ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να το συγκρατήσουν στη θέση του. Αν ένα μεγαλύτερο παιδί ντρέπεται να καθίσει σε παιδικό κάθισμα, πείτε του πόσο μοιάζει με αγωνιστικό μπάκετ.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΟΥ ΙΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Μιλήστε στα παιδιά για την οδική ασφάλεια

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά ορισμένους βασικούς κανόνες. Μην ξεχνάτε ότι εσείς είστε το παράδειγμα και η συμπεριφορά σας θα πρέπει να είναι ανάλογη. Εξηγείστε στα παιδιά πώς οδηγούμε και πώς περπατάμε με ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ GOCAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Απασχολείστε τα παιδιά

Ανάλογα με τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι το σχολείο, σκεφτείτε τρόπους να μείνουν εκείνα απασχολημένα και εσείς ήρεμοι: ένα ελαφρύ σνακ, ένα παιχνίδι ή μουσική θα βοηθήσουν.

Βοηθείστε τους σχολικούς τροχονόμους

Η διαδρομή προς το σχολείο δεν είναι αγώνας. Οι μαθητές που φθάνουν πεζή στο σχολείο έχουν προτεραιότητα. Διευκολύνετε το έργο των σχολικών τροχονόμων και μην παρκάρετε πάνω στις διαβάσεις. Απενεργοποιήστε τον κινητήρα και βοηθήστε τα παιδιά να κατέβουν από την πλευρά που είναι δίπλα στο πεζοδρόμιο. Όταν φύγετε από το σχολείο να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μανούβρες που κάνετε, καθώς μπορεί να υπάρχουν άλλα παιδιά πίσω από το αυτοκίνητό σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...