Ανοίγουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου - Πώς θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας από όλους τους επιβάτες

  • -
  • -
Ανοίγουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου - Πώς θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει λεπτομερώς τη διαδικασία μεταφοράς και προσέλευσης των μαθητών στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να εκδώσει σύντομα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η χρήση μάσκας από όλους μέσα στα σχολικά λεωφορεία, μαθητές, οδηγούς και συνοδούς, όπως δήλωσε πρόσφατα η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που είχαν θεσπιστεί στη λήξη της προηγούμενης σχολικής σεζόν, προέβλεπαν ότι:

Κατά τη μετακίνηση των μαθητών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού.

Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος.

Τα οχήματα μεταφοράς μαθητών απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων.

Ειδικά για τα ιδιωτικά σχολεία, είναι δυνατή η μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχολικά λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης που έχουν καθίσματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τηρουμένων αναλόγως των απαραίτητων μέτρων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...