Η Skoda σταματάει την παραγωγή των Citigo και Kodiaq RS

Κύμα ανακατατάξεων στην γκάμα μοντέλων της τσέχικης εταιρίας έφερε ο Σεπτέμβρης

  • -
  • -

Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, μόλις μάθαμε πως η Skoda σταματάει την παραγωγή και της ηλεκτρικής έκδοσης του Citigoe iV. Να θυμίσουμε πως η παραγωγή του Citiigo με κινητήρες βενζίνης είχε σταματήσει το 2019, ενώ το ηλεκτρικό Citigo είναι το πιο προσιτό σε τιμή κτήσης ηλεκτροκίνητο στην ελληνική αγορά, ικανό να φτάσει ακόμη και κάτω από 18.000 ευρώ συνδυάζοντας το όφελος της κρατικής επιδότησης και αυτό της απόσυρσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Skoda, δεν υπάρχουν σχέδια επιστροφής του μικρού Citigo, αργότερα με νέα γενιά, μιας και η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να επικεντρωθεί στα μεγαλύτερα μοντέλα της προς το παρόν. Στην περίπτωση που η μητέρα-Volkswagen παρουσιάσει κάποια στιγμή, μία μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας MEB, που αφορά τα ηλεκτροκίνητα, τότε η Skoda μπορεί να ξανασκεφτεί την επιστροφή του μικρού της μοντέλου.

2020-skoda-kodiaq-rs

Αντίθετα, το μεγάλο Kodiaq RS μπορεί να φεύγει για τώρα, κυρίως λόγω των αυστηρότερων περιορισμών στις εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη, αλλά σκοπεύει να επιστρέψει ανανεωμένο για το 2021. Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, δεν προβλέπεται κάποια plug-in hybrid έκδοση για το μεγάλο SUV, η οποία θα γεμίζει το κενό ανάμεσα στις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης και το νεοφερμένο αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq iV SUV.

enyaq

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...