Hustler: Με εκκεντρικό 'λουκ' και περίεργο όνομα (Video)

Με τόσες ξύλινες επιφάνειες θα επιπλέει στη θάλασσα;

  • -
  • -

Το να δεις ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο ως επί το πλείστον από ξύλο δεν είναι μια συνηθισμένη εικόνα. Κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν προβεί στο τέλος του 1940 στην υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρακτικής, αλλά η χρήση του εν λόγω υλικού γινόταν σε συγκεκριμένα σημεία των οχημάτων.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα kit car το οποίο κάνει κατάχρηση του ξύλου και κατασκευάζεται από το Interstyl Design studio και φέρει την… περίεργη -αμφίσημη- ονομασία “Hustler” (σ.σ. ευελπιστούμε να έχει επιλεχθεί ο συγκεκριμένος τίτλος για να υποδηλώσει πως το αυτοκίνητο είναι ζωηρό).

Σχεδόν κάθε σπιθαμή του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένη από κόντρα πλακέ θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων των τροχών, των κολονών, το ταμπλό, το πάτωμα και του επιλογέα ταχυτήτων.

Η ξύλινη μονοτονία «σπάει» χάρη στη χρήση ινών υαλοβάμβακα για το κάτω μέρος του Huster, ενώ τα περισσότερα από τα μηχανικά εξαρτήματά του έχουν αντληθεί από ένα μοντέλο MINI (σ.σ. ο πίνακας οργάνων και το τιμόνι, επί παραδείγματι). Οι κεντρικοί προβολείς έχουν παρθεί από ένα Hilman Hunter, τα πίσω φώτα από ένα Triump Dolomite, ενώ άγνωστη παραμένει η προέλευση κάποιων άλλων στοιχείων όπως είναι οι πλευρικοί καθρέπτες.

Τέλος, υπάρχουν και αισθητικές αναφορές στην Aston Martin Lagonda. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως αμφότερα τα οχήματα σχεδιάστηκαν από τον γνωστό σχεδιαστή William Towns γύρω στα τέλη της δεκαετίας το 80'.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...