Porsche Taycan Turbo vs Tesla Model S: Πού θα ποντάρατε τα λεφτά σας; (video)

Φανταστείτε πως το συγκεκριμένο Model S είναι 4 χρόνια γηραιότερο από τον ηλεκτρικό ‘πύραυλο’ της Porsche

  • -
  • -

Μπορεί ένα Model S P90D, τεσσάρων ετών, να αποτελέσει υπολογίσιμο αντίπαλο για τον νεότευκτο ηλεκτρικό «πύραυλο» της Porsche, ο οποίος φέρει την κωδική ονομασία “Taycan Turbo”;

Μολονότι, η «μάχη» κρίνεται άνιση λόγω αναντιστοιχίας στη δυναμική των μοντέλων (σ.σ. η Taycan Turbo πέρασε πρόσφατα τη γραμμή παραγωγής σε αντίθεση με το Model S P90D), το “καμάρι” της αμερικανικής μάρκας δεν έπεσε… αμαχητί. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως το P90D «φορά» ένα μικρότερο πακέτο μπαταριών, το οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον από την Tesla. Βέβαια, δεν έπεσε στο… τραπέζι ούτε το δυνατότερο «χαρτί» της Porsche, η Turbo S.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΗΣ TESLA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο «αγώνας» διοργανώθηκε από το Lovecars, το οποίο μας προσφέρει μια σειρά στοιχείων για τα μοντέλα. Όπως φαίνεται το Model S P90D επιτάχυνε στα 97 km/h σε 3,3 sec, ενώ η Turbo S «χρειάστηκε» 3,2 sec. Το πρώτο απολαμβάνει ισχυρότερη ροπή, αλλά η Taycan «κερδίζει» στην επιτάχυνση.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η PORSCHE TAYCAN

Αμφότερες οι επιδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που εξετάζονται στο βίντεο απέχουν από τις επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών. Ειδικότερα, η Porsche κάνει λόγο για ακριβώς 3 sec, ενώ οι φίλοι της Tesla θεωρούν πως το 0-97 km/h «έρχεται» σε 2,7 sec.

Δείτε την "κόντρα" παρακάτω

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...