Όλα τα Cupra μαζί: Leon, Formentor και Ateca - Μια γκάμα υψηλών επιδόσεων!

Ακολουθεί και ο "σημαιοφόρος" της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση, El-Born

  • -
  • -

Δεν πάει πολύς καιρός που η Seat επέτρεψε στην Cupra να αποκρυσταλλώσει τη δική της ξεχωριστή φυσιογνωμία. Η νεοσύστατη μάρκα έχει πλέον δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων, η οποία στελεχώνεται από τα Cupra Ateca, Cupra Leon (5-θυρο και Sportsouter) και το επερχόμενο Cupra Formentor.

Όλα τα μοντέλα ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες και διακρίνονται για την επιθετική τους σχεδίαση. Κοινός παρονομαστής οι τεχνολογίες πλαισίου, το αυτόματο κιβώτιο DSG (με συστήματα shift-by-wire στα CUPRA Formentor και CUPRA Leon) και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης που θέτει τους οδηγούς απευθείας υπό έλεγχο.

CUPRA Formentor
Με το λανσάρισμά του να είναι προγραμματισμένο για το φθινόπωρο, το Formentor, είναι το πρώτο όχημα που έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά από την Cupra, βασισμένο στην πλατφόρμα MQB Evo.

Το crossover θα διατίθεται σε δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων: Τον 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης TSI των 310 ίππων και των 400 Nm ροπής (4Drive), και το υβριδικό κινητήριο σύνολο (συνδυαστική απόδοση 245 ίππων) με το μοτέρ βενζίνης των 150 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα των 115 ίππων, πλαισιωμένο από μπαταρία 13 kWh που επιτρέπει ηλεκτρική αυτονομία έως και 60 km/h (κατά WLTP).

Προσφέρεται σε ποικίλα χρώματα αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων των Petrol Blue Matt και Magnetic Tech Matt, ενώ στην καμπίνα δεσπόζει η οθόνη infotainment Panoramic 12".

CUPRA Leon
Τόσο η 5θυρη έκδοση όσο και η Sportstourer διατίθενται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων η οποία περιλαμβάνει τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα TSI απόδοσης 245, 300 και 310 ίππων, με τον τελευταίο να αφορά αποκλειστικά το ST με 4Drive). Ακόμη, για οικολογικές μετακινήσεις υπάρχει και ο plug-in υβριδικός κινητήρας απόδοσης 245 ίππων.

Το Leon διακρίνεται για το άκαμπτο αμάξωμα, ενώ το σύστημα ελέγχου DCC Dynamic Chassis το εξοπλίζει με ένα πιο συντονισμένο πλαίσιο. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά υποβοηθούνται από την επιλογή των τροχών. Οι ζάντες αλουμινίου 19” διατίθενται με φινίρισμα χαλκού.

 H ποικιλία χρωματισμών επεκτείνονται στο εξωτερικό, με ξεχωριστές επιλογές όπως Magnetic Tech Matt και Petrol Blue Matt. Τις ανάγκες συνδεσιμότητας ικανοποιεί η οθόνη Panoramic 10΄΄.


CUPRA Ateca 2020
Το compact SUV της Cupra προσφέρεται με τον 2λιτρο TSI, ο οποίος συνδυάζεται με το 7ταχυτο κιβώτιο DSG και αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής, νούμερα που καθιστούν τη διαδικασία 0-100 km/h υπόθεση μόλις 4,9 δευτερολέπτων.

Το νέο Ateca 2020 διακρίνεται για την θελκτική του εμφάνιση, ενώ στο εσωτερικό είναι ιδιαίτερα εμφανή τα αυξημένα επίπεδα άνεσης, πρακτικότητας και ποιοτικού σχεδιασμού.

Σημειώνεται πως η Cupra θα εισέλθει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης το 2020 με τα υβριδικά Cupra Formentor, Leon και Sportstouter, ενώ το 2021 θα λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Cupra el-Born.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...