Cupra Ateca για λίγους και εκλεκτούς

Η Cupra παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής του Ateca, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στη βρετανική αγορά

  • -
  • -

Το Ateca αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο της Cupra από τη στιγμή που αποτέλεσε ξεχωριστό brand. Ο ισπανικός οίκος παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις του εκρηκτικού SUV, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στη βρετανική αγορά. Συνολικά θα παραχθούν μόλις 100 μοντέλα, τα οποία έχουν υποστεί αισθητικές αλλά και τεχνικές αναβαθμίσεις. Το Cupra Ateca Limited Edition, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, θα είναι διαθέσιμο σε γκρι χρώμα σε αποχρώσεις Rhodium Grey και Graphene Grey με σύστημα εξαγωγής της Akrapovic. Η πρώτη έκδοση θα εφοδιάζεται με το γνωστό 4κύλινδρο σύνολο των 300 ίππων, που συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιδόσεις του να είναι καταιγιστικές, με τα πρώτα 100 χλμ. από στάση να έρχονται μόλις σε 4,9 δευτερόλεπτα. Το σύστημα εξαγωγής της Akrapovic είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και εξοικονομεί 7 κιλά από το συνολικό βάρος του ισπανικού SUV, χαρίζοντας του φυσικά ξεχωριστό ήχο.  

Η δεύτερη έκδοση έχει σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις, μετά από τις εκτεταμένες περιποιήσεις που δέχθηκε ο κινητήρας από τον γνωστό γερμανικό βελτιωτικό οίκο ABT. Η ισχύς έχει σκαρφαλώσει στους 350 ίππους και η ροπή στα 440 Nm, με τη λειτουργία του κινητήρα να έχει βελτιωθεί σημαντικά στις μεσαίες στροφές. Αισθητικά, το Cupra Ateca Limited Edition διαθέτει διαφοροποιημένους καθρέπτες με κάρμπον και νέα αεροτομή στο πίσω μέρος. Μεγαλύτερα είναι τα δισκόφρενα, τα οποία και πάλι έχει επιμεληθεί η Brembo. Τέλος στο εσωτερικό, το νέο γκρι χρώμα συνδυάζεται με πινελιές κάρμπον στη κονσόλα και καινούργια σχεδίασης μπάκετ καθίσματα με αλκαντάρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...