Συντρίβει τον ανταγωνισμό ή ενισχύει τη συνεργασία η Tesla;

Διίστανται οι απόψεις αναφορικά με την πρόθεση της Tesla να παρέχει πρόσβαση στις τεχνολογίες της

  • -
  • -

Θετική στο ενδεχόμενο να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνιών με φόντο την παραχώρηση άδειας χρήσης του λογισμικού της, αλλά και την προμήθεια κινητήρων και μπαταριών στους ανταγωνιστές της εμφανίζεται η Tesla.

Η υλοποίηση της εν λόγω πρωτοβουλίας από την αμερικανική εταιρεία, η οποία εξακολουθεί να συνιστά έναν εκ των πρωτοπόρων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, μιας και στο παρελθόν είχε προβεί σε ανάλογες διμερείς συμφωνίες τόσο με την Toyota όσο και με την Daimler (Mercedes-Benz).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ TESLA

Οι γνώμες, ωστόσο, σχετικά με το αν τέτοιες συμφωνίες ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό διίστανται. Αυτό διότι πολλοί υποστηρίζουν πως η αξιοποίηση των τεχνολογιών της Tesla ναι μεν θα επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να εξοικονομήσουν πόρους (κεφάλαια, ανθρώπινο δυναμικό,κ.α.), μακροπρόθεσμα δε αυτή η στρατηγική θα αύξανε την εξάρτησή τους από την εταιρεία του Elon Musk.

O CEO της Tesla, θέλησε να απομακρύνει τα μαύρα σύννεφα και να αμβλύνει τις εντυπώσεις διατυπώνοντας ένα διευκρινιστικό μήνυμα μέσω Twitter: «Η Tesla είναι θετική στο να αδειοδοτήσει το λογισμικό της και να παρέχει κινητήρες και μπαταρίες. Επιθυμούμε να επιταχύνουμε τη βιώσιμη ενέργεια και όχι να συντρίψουμε τον ανταγωνισμό».

 

Πηγή: dEASY.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...