Ευρύτερη συνεργασία Mercedes-Benz με Renault στα ηλεκτρικά

Το προανήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler

  • -
  • -

Η στρατηγική συνεργασία των Daimler (Mercedes-Benz) και Renault ήταν «παιδί» των Dieter Zetsche και Carlos Ghosn. Με τον πρώτο όμως να έχει βγει στη σύνταξη και τον δεύτερο να είναι καταζητούμενος στην Ιαπωνία, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για το πώς θα συνεχιστεί η κοινή πορεία των δύο ομίλων, σε αρκετούς τομείς της αυτοκίνησης.

Σύμφωνα πάντως με τον νέο CEO της Daimler, Ola Kallenius, εξετάζεται σοβαρά η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων. Κοινές δράσεις στους τομείς R&D στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι δεδομένο ότι θα μειώσει το κόστος των μπαταριών και των ηλεκτρικών μοτέρ, καθιστώντας πιο προσιτή την αγορά ενός οχήματος μηδενικών ρύπων.

Κλασσικό παράδειγμα είναι το νέο ηλεκτρικό Citan, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Renault. Όσον αφορά το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Hambach της Γαλλίας – όπου είναι η γραμμή παραγωγής των smart – αυτό έχει βγει σε πωλητήριο, καθώς από την επόμενη γενιά τους, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης θα κατασκευάζονται στην Κίνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...