H Renault "κλέβει" από τη Seat τον Αρχισχεδιαστή της;

Η ισπανική μάρκα ήδη τον αποχαιρέτησε

  • -
  • -

Μια ηχηρή «μεταγραφή» φαίνεται πως είναι προ των πυλών για τη Renault, μιας και βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής συμβολαίων με τον τέως επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Seat, Mesonero-Romanos.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του “Autonews Europe”, ο 52χρονος Μαδριλένος σχεδιαστής αυτοκινήτων θα εισέλθει στην ομάδα της Renault και με την μακροχρόνια εμπειρία του, όπως και με τις καινοτόμες ιδέες του, θα επιχειρήσει να βελτιώσει περαιτέρω το design των αυτοκινήτων της γαλλικής μάρκας.

Ο Mesonero-Romanos, αφού συνέβαλε καθοριστικά στην επιστροφή της Seat σε κερδοφόρα επίπεδα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με τη Renault. Εκεί θα σμίξει με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Seat, Luca de Meo, ο οποίος πλέον κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault Group.

«Η Seat ευχαριστεί τον Mesonero-Romanos για την εξαιρετική δουλεία του, όντας τα τελευταία 9 χρόνια επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού και του εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον», ήταν η επίσημη δήλωση της ισπανικής μάρκας.

Σημειώνεται πως το περιβάλλον της Renault είναι γνώριμο για τον Ισπανό σχεδιαστή, καθώς το διάστημα 2007-2009 διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος προηγμένου design, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του τμήματος σχεδίασης της Renault Samsung Motors στη Νότια Κορέα.

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στον όμιλο VW το 1994, ενώ στη Seat συνέδεσε το όνομά του με το λανσάρισμα των Ateca, Arona, Tarraco, της πέμπτης γενιάς Ibiza, όπως και των δύο τελευταίων Leon.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...