Υφυπουργός Μεταφορών στο GOCAR: Θέλουμε να μηδενίσουμε τους νεκρούς από τροχαία

Κυβερνητική επιτροπή θα έχει το συντονισμό της στρατηγικής για την οδική ασφάλεια

  • -
  • -

Στην κατάρτιση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια για την περίοδο 2021 – 2030 θα προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως έκανε γνωστό ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Μιλώντας αποκλειστικά στο GOCAR, ο Υφυπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στη στρατηγική που θα ακολουθήσει το Υπουργείο τα επόμενα χρόνια.

«Στόχος του Υπουργείου είναι να μηδενίσουμε, όσο είναι δυνατόν, τους νεκρούς και τους βαριά τραυματίες. Αυτή είναι και η νέα προσέγγιση παγκοσμίως, όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα. Στο πλαίσιο αυτό, επειδή θέλουμε να γίνει συντονισμένα και με συνέργεια όλων των φορέων, το Υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση εξετάζει τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής που θα έχει το συντονισμό. Θα υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη δεκαετία (2021-2030) με συγκεκριμένους στόχους, ώστε να μπορέσουμε μετά από αυτό το διάστημα να αξιολογήσουμε το εθνικό ζήτημα που ανέπτυξα», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Επίσης, επειδή ακριβώς θα μπορούμε να κάνουμε σε πραγματικό χρόνο την αξιολόγηση πολλών παραγόντων, το στρατηγικό σχέδιο θα μπορεί να αναθεωρείται όσον αφορά συγκεκριμένους δείκτες, έτσι ώστε να κάνουμε παρεμβάσεις σε περιπτώσεις όπου ενδεχομένως το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό».

ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ


Τι περιλαμβάνει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στην κατάρτιση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια για την περίοδο 2021 -2030. Το Στρατηγικό Σχέδιο θα περιλαμβάνει μέτρα / δράσεις δεσμευτικού χαρακτήρα που πρέπει να αναληφθούν σε εθνικό επίπεδο από όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη του στόχου της μείωσης των νεκρών, αλλά και των σοβαρά τραυματιών κατά 50%, με έτος αναφοράς το 2020.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, το 2019 η Ελλάδα θρήνησε 699 νεκρούς στην άσφαλτο. Οι αριθμοί δείχνουν μείωση των θυμάτων κατά 45% σε σχέση με το 2010, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης. «Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ευχαριστημένος με εκατοντάδες νεκρούς κάθε χρόνο σε τροχαία», ανέφερε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...