Ο Ποσειδώνας της Maserati!

O κινητήρας της νέας Maserati MC20 είναι εξ ’ολοκλήρου κατασκευασμένος από την ιταλική εταιρεία και διαθέτει τεχνολογία κατευθείαν από τη Formula 1

  • -
  • -

Ένας μοναδικός στο είδος του κινητήρας θα δίνει ζωή στη νέα Maserati MC20 που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβρη. Η νέα μονάδα έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία στα κεντρικά της στην Modena. Όπως αναφέρουν οι τεχνικοί της Maserati, ο κινητήρας διακρίνεται για μία σειρά από πρωτοποριακές τεχνολογίες, της οποίες μάλιστα έχουν πατεντάρει. Η βασική ιδέα που χαρακτηρίζει την MC20 είναι: «100% Made  inModena», δηλαδή 100% κατασκευασμένη στην ιταλική πόλη. Και η κινητήρια μονάδα είναι ένα από τα πλέον βασικά στοιχεία του νέου ιταλικού supercar.

Μάλιστα, κατά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του, η Maserati αποκάλυψε ότι έχει ονομαστεί Nettuno! Δηλαδή, Ποσειδώνας παραπέμποντας στη θρυλική τρίαινα – έμβλημα της ιταλικής φίρμας. Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ο twin-turbo κινητήρας έχει χωρητικότητα 3.000 cc. και έξι κυλίνδρους σε διάταξη V με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών. Κάνοντας χρήση τεχνολογίας ξηρού κάρτερ, αποδίδει 630 ίππους στις 7.500 rpm, ενώ η ροπή αγγίζει τα 730 Nm, και μάλιστα διαθέσιμα από τις 3.000 έως και τις 5.000 rpm.



Η σχέση συμπίεσης έχει οριστεί στο 11:1, ενώ η διάμετρος και διαδρομή των κυλίνδρων στα 82 και 88 mm. Μία από τις τεχνολογίες που τον διακρίνουν είναι το σύστημα καύσης του μίγματος στον προθάλαμο με δύο μπουζί ανά κύλινδρο. Το σύστημα έμμεσου και άμεσου ψεκασμού λειτουργεί με πίεση που φτάνει έως και τα 350 bar, στοιχείο που συμβάλλει στη μειωμένη κατανάλωση και στις αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές ρύπων. Και όλα αυτά με το βάρος του να είναι λιγότερο από 220 κιλά! Θυμίζουμε, ότι η νέα Maserati MC20 αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...