Η Jaguar θα δοκιμάσει καινοτόμο σύστημα ασύρματης φόρτισης!

Mε την I-PACE σε ρόλο ταξί, η Jaguar θα δοκιμάσει στο Όσλο ένα καινοτόμο σύστημα ασύρματης φόρτισης

  • -
  • -

Η Jaguar ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την πόλη του Όσλο στη Νορβηγία, με στόχο τη δημιουργία του πρώτου ασύρματου δικτύου φόρτισης υψηλής τάσης παγκοσμίως. Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί με 25 αμιγώς ηλεκτρικές i-Pace που θα παραχωρήσει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία στην εταιρεία ταξί Cabonline. Η Forum Recharge θα αναλάβει να υποστηρίξει το project με την εγκατάσταση των φορτιστών, ενώ η Momentum Dynamics θα έχει την ευθύνη για την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να αποδειχθεί πως οι υποδομές ασύρματης φόρτισης μπορούν να εφαρμοστούν οπουδήποτε, γεγονός που θα μπορούσε να επιταχύνει την αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων από το αγοραστικό κοινό. Οι Jaguar i-Pace έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να είναι συμβατές με το σύστημα φόρτισης της Momentum Dynamic.



Τα σημεία θα είναι τοποθετημένα στο οδόστρωμα, και συγκεκριμένα σε χώρους στάθμευσης ή αναμονής των ταξί, με την ισχύ φόρτισης να κυμαίνεται από 50 έως 75 Kw. Αυτό θα επιτρέπει ουσιαστικά στα αυτοκίνητα να φορτίζονται μέχρι να περάσει στο εσωτερικό τους ο επόμενος πελάτης. Ο Ralf Speth, Γενικός Διευθυντής της Jaguar Land Rover, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η βιομηχανία των ταξί είναι ιδανική για να δοκιμάσουμε το σύστημα ασύρματης φόρτισης. Η ασφαλής, αποδοτική και υψηλής τάση πλατφόρμα ασύρματης φόρτισης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης.»

Το συγκεκριμένο σύστημα ασύρματης φόρτισης θα ενεργοποιείται αυτόματα και θα μπορεί να προσφέρει έως και 50 kW ενέργειας μέσα σε 6-8 λεπτά! Με τα ταξί να φορτίζονται συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μπαταρίες τους θα διαθέτουν μεγάλα αποθέματα ενέργειας συνεχώς, στοιχείο που θα τους επιτρέπει να κινούνται συνεχώς, χωρίς περιορισμούς στην αυτονομία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...