Πάνω από 40 κλεμμένα αυτοκίνητα βρέθηκαν σε κοντέινερ που είχαν ως προορισμό την Λιβύη και την Τουρκία

Όλα ήταν οχήματα κλεμμένα από την περιοχή του Τορόντο στον Καναδά

  • -
  • -

Σε λιμάνι της Ιταλίας βρέθηκαν  πάνω από 40 κλεμμένα οχήματα, μετά από συνεργασία των αρχών Καναδά και Ιταλίας. Οι έρευνες ξεκίνησαν  τον περασμένο Απρίλη λόγω μιας ύποπτης εξαγωγής από την χώρα ενός Audi Q7. Το ίδιο αυτοκίνητο μάλιστα βρισκόταν υπό παρακολούθησει και από το τμήμα οικονομικού εγκλήματος του Καναδά.

Αυτή η έρευνα οδήγησε στην ανακάλυψη κι άλλων αυτοκινήτων, τα οποία προορίζονταν για άλλη ήπειρο. Ανάμεσα στα οχήματα που βρέθηκαν, υπήρχαν και πολυτελή αυτοκίνητα όπως μίαBMW M6 Convertible και μίαMercededs-AMG GLC 43, καθώς και ένας άγνωστος αριθμός από μοντέλα των Jaguar, Lexus, Land Rover, Honda, Hyundai και Toyota.

Οι αρχές διέκοψαν αμέσως την μεταφορά των κοντέινερ με τα οχήματα και τα κράτησαν στα λιμάνια του Salerno και Tauro. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, τελικός προορισμός ήταν η Λιβύη και η Τουρκία.

Η συνολική αξία των οχημάτων ανέρχεται στα 1,8 εκατομμύρια. Με αφορμή τα οχήματα τα οποία βρέθηκαν, τα οποία μόλις τελειώσουν τα διαδικαστικά θα επιστραφούν στους νόμιμους κατόχους τους, το τμήμα οικονομικού εγκλήματος του Καναδά πραγματοποιεί περαιτέρω έρευνα και σε καινούργια οχήματα τα οποία βρέθηκαν ύποπτα  Η υπόθεση όμως είναι ακόμα ανοιχτή και βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: CARSCOOPS

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...