BMW και Mercedes-Benz διακόπτουν την από κοινού εξέλιξη της αυτόματης οδήγησης

Οι δύο γερμανικοί κολοσσοί θα ακολουθήσουν ξεχωριστό δρόμο στο συγκεκριμένο τομέα

  • -
  • -

Στις αρχές του 2019 οι Όμιλοι BMW και Daimler είχαν ανακοινώσει ότι θα συνεργαστούν στην εξέλιξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης – επιπέδου 3 και 4 – με στόχο να είναι έτοιμες να περάσουν στα αυτοκίνητα παραγωγής στα μέσα της δεκαετίας.

Όμως 1,5 χρόνο αργότερα, BMW και Mercedes-Benz έκαναν γνωστό ότι διακόπτουν τη συνεργασία τους στην αυτόνομη οδήγηση και θα ακολουθήσουν η καθεμία το δικό της δρόμο στο σχετικό τομέα. Τι συνέβη;

Καταρχάς και μέχρι να υπογραφεί το σχετικό συμβόλαιο (τον Ιούλιο του 2019) δεν είχε σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος: οι δύο πλευρές καθυστέρησαν να αρχίσουν τις λεπτομερείς συζητήσεις ανάμεσα σε ομάδες ειδικών τους, αλλά και με εταιρείες τεχνολογίας. Στη συνέχεια και υπό τις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού, BMW και Mercedes-Benz αποφάσισαν ότι η παρούσα στιγμή δεν είναι σωστή για την επιτυχή εφαρμογή της συνεργασίας.

Πάντως, οι δύο εταιρείες που συνεργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών κινητικότητας, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστούν στο μέλλον στην αυτόνομη οδήγηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...