BMW & Daimler: Γερμανική συμμαχία με φόντο την αυτόνομη οδήγηση

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η διάθεση των τεχνολογιών στην αγορά θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της επόμενης δεκαετίας

  • -
  • -

Έτοιμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία ακόμη παράμετρο της αυτοκίνησης είναι οι δύο γερμανικοί κολοσσοί, ΒΜW Group και Daimler AG. Στόχος η εμβάθυνση στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, καθώς και το λανσάρισμα της νέας γενιάς τεχνολογιών. Ορίζοντας για τη διάθεση των εν λόγω τεχνολογιών στην αγορά είναι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία, η οποία επισημοποιήθηκε κατόπιν της υπογραφής «Μνημονίου Συμφωνίας» (Memorandum of Understanding) ανάμεσα στα δύο εμπλεκόμενα μέρη, και θα αφορά τις βαθμίδες αυτονομίας “3” & “4”, όπως αυτές προκύπτουν από τις ταξινομήσεις της διεθνούς κοινότητας μηχανικών αυτοκινήτων (SAE).

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ BMW KAI DAIMLER ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Ειδικότερα, οι δύο εταίροι θα εστιάσουν στην βελτιστοποίηση των τεχνολογιών που αφορούν τα συστήματα υποβοήθησης, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη των λειτουργιών που αφορούν την παροχή αυτονομίας υψηλού επιπέδου, τόσο κατά την κυκλοφορία στους αυτοκινητοδρόμους όσο και κατά το παρκάρισμά. Σ’ αυτό το πλαίσιο, δρομολογείται η δημιουργία μιας κλιμακούμενης πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης.

Σημείο ταύτισης των Daimler AG και BMW Group αποτέλεσε η πεποίθηση πως η σύμπλευσή τους θα επέφερε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα ταχύτερα απ’ ό,τι η μεμονωμένη δραστηριοποίησή τους. Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο στη σύναψη της συμφωνίας διαδραμάτισε η κοινωνική ευαισθησία των δύο «γιγάντων» ως προς την παροχή ασφάλειας τόσο στους οδηγούς όσο και τους πεζούς.

Επιπροσθέτως, η κοινή δραστηριοποίηση των δύο εταιρειών δεν διαφοροποιεί τα υπόλοιπα σχέδιά τους, ενώ δεν επηρεάζει και τις υφιστάμενες συνεργασίες που έχουν με άλλες εταιρείες. Αντιθέτως, οι δύο όμιλοι θα επιδιώξουν να εντάξουν στην κοινοπραξία και κάποιες εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία, κάτι το οποίο θα εγγυηθεί την επιτυχία της πλατφόρμας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...