Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Νέα δεδομένα στην αγορά μεταχειρισμένου!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν δημιουργήσει μία νέα αγορά στα μεταχειρισμένα, με τις έρευνες να οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν σήμερα μέρος της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα ήδη να έχει δημιουργηθεί μία νέα αγορά στα μεταχειρισμένα μοντέλα. Όμως, στην περίπτωση τους ο καταναλωτής θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του σε κάποια επιπλέον στοιχεία.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το σημαντικότερο και πιο ακριβό μέρος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η μπαταρία. Το Autovista Group, το TÜV Rheinland και η Twaice, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν μία έρευνα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, όσον αφορά τις μεταχειρισμένες κατασκευές του είδους. Μέχρι σήμερα, τα χιλιόμετρα και η χρονολογία κατασκευής ενός μοντέλου είναι δύο βασικά ζητήματα, που ο αγοραστής μπορεί να έχει στη διάθεση του.



Στην περίπτωση των ηλεκτρικών σήμερα κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τη διάρκεια ζωής μίας μπαταρίας. Βλέπετε, σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, ο τρόπος που ο οδηγός διαχειρίζεται την μπαταρία του αυτοκινήτου, έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάρκεια και την αυτονομία της.

Αυτή τη στιγμή, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να επιβεβαιώσουν τη ζωή μίας μπαταρίας, λειτουργεί ανασταλτικά στη συγκεκριμένη αγορά. Αναμφίβολα, είναι δεδομένο πως με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η απόδοση τους. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη χρήση του προηγούμενου κατόχου, το κοινό παραμένει διστακτικό στην αγορά ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρικού μοντέλου.



Η έρευνα των τριών προαναφερθέντων εταιριών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να βρεθεί μία πιστοποίηση ή ένα είδος εγγύησης. Η εταιρεία Twaice έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό, το οποίο και μπορεί με ακρίβεια να υπολογίσει διάρκεια ζωής που απομένει στην εκάστοτε μπαταρία. Η ίδια εταιρεία εργάζεται στη βελτίωση της ανάλυσης και του λογισμικού της, με στόχο τη δημιουργία μίας αξιόπιστης έκθεσης που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Battery Health Report (Έκθεση Υγείας Μπαταρίας) για να έχει βαρύτητα θα πρέπει να είναι διαθέσιμη και να προσφέρεται με την μεταβίβαση κάθε ηλεκτρικού οχήματος, μαζί με τα χιλιόμετρα, την ηλικία κατασκευής και τον εξοπλισμό του μοντέλου. Νέοι καιροί, νέα έθιμα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...