Κάτω από τα 30.000 ευρώ με την επιδότηση το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ Cooper

Ο επικεφαλής της μάρκας στην Ελλάδα, Μάνος Δρακωτός, μιλάει στο GOCAR για το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Το νομοσχέδιο για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκει την ΜΙΝΙ Ελλάς με το μηδενικών ρύπων Cooper SE στη γκάμα της, αλλά και το plug-in υβριδικό Countryman. Ο επικεφαλής της βρετανικής μάρκας στην Ελλάδα, Μάνος Δρακωτός, σχολιάζει στο GOCAR τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει… γάντι στο χαρακτήρα των μοντέλων της ΜΙΝΙ.

GOCAR: Πώς σας φαίνεται η επιδότηση αγοράς νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο 15% της λιανικής τιμής προ φόρων;

Μάνος Δρακωτός: Στο κομμάτι της τιμής, η πρώτη κίνηση έχει γίνει από την εισαγωγική εταιρεία, καθώς καταφέραμε να φέρουμε το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ σε πάρα πολύ καλή τιμή για τα ελληνικά δεδομένα, στα 33.900 ευρώ. Φανταστείτε λοιπόν ότι με την επιδότηση που θα δοθεί θα πλησιάζει κοντά στα 30.000 ευρώ, στη βασική του έκδοση, η οποία έχει αρκετά πλούσιο εξοπλισμό.


GO
CAR:
Τι πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους μήνες και τη από την ΜΙΝΙ στον τομέα των ηλεκτρικών;

Μάνος Δρακωτός: Η ΜΙΝΙ διαθέτει στη γκάμα της τόσο plug-in υβριδικό μοντέλο, το Countryman, όσο και το αμιγώς ηλεκτρικό ΜΙΝΙ Cooper SE. Αν σκεφτόμασταν μία μάρκα που είναι ιδανική για την αστική μετακίνηση, στο μυαλό των περισσότερων θα ερχόταν η ΜΙΝΙ. Διότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για την κίνηση στην πόλη. Το μέλλον της ΜΙΝΙ οδηγεί προς την ηλεκτροκίνηση και δεδομένου ότι έχει ένα αρκετά μεγάλο πελατολόγιο που κινείται στον αστικό ιστό, νομίζω ότι είναι η πιο ιδανική μάρκα για να περάσει από τους συμβατικούς κινητήρες στην ηλεκτροκίνηση.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΙΝΙ COOPER SE

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...