Η Renault χρειάζεται στήριξη, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

Θα χρειαστεί βοήθεια για να ξεπεράσει τις επιπτώσεις που άφησε η πανδημία

  • -
  • -

Σύμφωνα με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire, η Renault διατρέχει μεγάλο κίνδυνο από τις επιπτώσεις που είχε από το lockdown για την πανδημία και θα χρειαστεί βοήθεια για να ανακάμψει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι το εργοστάσιο στο Flins δεν πρέπει να κλείσει και παράλληλα η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να φροντίσει να σώσει όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται, ενώ θα πρέπει να μείνει και ανταγωνιστική.

Η Renault ετοιμάζει σχέδιο μείωσης κόστους, προκειμένου να εξοικονομήσει περίπου 2 δις ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι τώρα, το πρώτο 4μηνο παρουσιάζει πτώση εσόδων κατά 19%, ενώ οι πωλήσεις στην Ευρώπη έχουν επίσης πτώση 36%, λόγω του lockdown που προκάλεσε η πανδημία.

Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι να κλείσουν κάποια εργοστάσια εξαρτημάτων στη Γαλλία, όπως επίσης και το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Alpine στο Dieppe. Εν τω μεταξύ, εξετάζεται και η πιθανότητα να σταματήσουν την παραγωγή μοντέλων με χαμηλές πωλήσεις, όπως το Espace ή το Talisman.

“Η Renault παλεύει για την επιβίωσή της” πρόσθεσε ο Le Maire σε μια άλλη συνέντευξη που παραχώρησε. “Δεν έχω υπογράψει ακόμα το δάνειο” τόνισε, σχετικά με ενίσχυση ύψους 5 δις ευρώ, για το οποίο η ευρωπαϊκή τράπεζα έχει δώσει την έγκρισή της, αναφέρεται στο Autonews Europe.

Πρόσθεσε, ότι η γαλλική κυβέρνηση απαιτεί από την αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύσεις σε τρεις βασικούς τομείς, προκειμένου να εγκρίνει την οικονομική βοήθεια. Πάντως ακούγεται ότι η Renault έχει καταλήξει ήδη σε συμφωνία με τις τράπεζες για το δάνειο και ότι θα πρέπει να υποβληθεί σύντομα η πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...