Το παρκάρισμα στον ήλιο σκοτώνει τον κορονοϊό στην καμπίνα του αυτοκινήτου;

Καθηγητής του πανεπιστημίου της Τζόρτζια υποστηρίζει ότι η ζέστη στο εσωτερικό της καμπίνας μειώνει δραστικά τη διάρκεια ζωής του νέου ιού

  • -
  • -

Μπορεί οι επιστήμονες να μην έχουν καταλήξει στο αν η καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα «σκοτώσουν» το νέο κορονοϊό, θεωρείται όμως από τις σχετικές έρευνες σχεδόν σίγουρο ότι η διάρκεια επιβίωσής του μειώνεται σημαντικά πάνω σε θερμές επιφάνειες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή περιβαλλοντικής υγιεινής του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, Travis Glenn, η ζέστη αποτελεί «κλειδί» στην εξουδετέρωση του Covid-19. Έτσι πάνω σε ένα ταχυδρομικό κουτί που βρίσκεται σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος (όπως μία αποθήκη), ο κορονοϊός ζει περισσότερο απ’ ό,τι αν το κουτί είναι σε μέρος όπου πέφτει το φως του ήλιου.

Αναφορά γίνεται και στα αυτοκίνητα, όταν είναι παρκαρισμένα κάτω από τον καυτό ήλιο. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν αφήσουμε μία μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες θα εξουδετερώσουν τον ιό. «Άρα μπορούμε να έχουμε δύο επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες και όταν πάμε για ψώνια να αφήνουμε τη μία μέσα στο αυτοκίνητο».

Προφανώς το ίδιο με τις μάσκες ισχύει και για άλλες επιφάνειες που υπάρχουν στην καμπίνα των επιβατών, όπως το ταμπλό, το τιμόνι και τα καθίσματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...