Χατζηδάκης: Το ποσό κρατικής επιδότησης για ηλεκτρικά θα είναι το ίδιο, ανεξάρτητα από την αξία του οχήματος

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε επίσης ότι θα δοθούν κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών σκούτερ και ποδηλάτων

  • -
  • -

Ορισμένες σημαντικές διευκρινίσεις σχετικά με το είδος των κρατικών κινήτρων που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση με τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος (ΟΝΝΕΔ), με θέμα «η πράσινη ατζέντας της κυβέρνησης», ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι τα χρήματα για τις κρατικές επιδοτήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα προέρχονται από το Ταμείο των Ρύπων.

«Τα χρήματα θα είναι αρκετά», είπε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι θα δοθούν κίνητρα όχι μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά επίσης για ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα. Παράλληλα διευκρίνισε ότι το ποσό επιδότησης δεν θα είναι κλιμακωτό, ποσοστό δηλαδή επί της αξίας του ηλεκτρικού (ή plug-in υβριδικού οχήματος), αλλά θα είναι στάνταρ για κάθε τύπο (και αξία) αυτοκινήτου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΑΑ: ΠΟΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

«Η επιδότηση για τα ΙΧ δεν θα είναι κλιμακωτή, δεν θα συναρτάται δηλαδή με την αξία του αυτοκινήτου. Θα είναι συγκεκριμένη και θα ισχύει για όλους τους τύπους αυτοκινήτων. Συγκριτικά με την επιδότηση από το κράτος για την αγορά ηλεκτρικού ΙΧ, η ενίσχυση για την αγορά σκούτερ ή ποδηλάτου θα είναι μεγαλύτερη ποσοστιαία και πιο ωφέλιμη για τον αγοραστή. Θέλουμε οι νέοι να είναι πρωταγωνιστές στο πέρασμα στη νέα εποχή. Τα ηλεκτρικά ΙΧ, σκούτερ και ποδήλατα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά στοιχείο της νέας εποχής».

Για πρώτη φορά πάντως, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το σχετικό νομοσχέδιο να παρουσιαστεί για διαβούλευση μετά το τέλος του Ιουνίου, όπως είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στο GΟCAR τον περασμένο Μάρτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...