Βγήκαμε ξανά στους δρόμους; Τι αναφέρει η Google

Τα στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα δείχνουν μερική επιστροφή στην προ καραντίνας εποχή

  • -
  • -

Η σταδιακή άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού, αποτυπώνεται στην πρόσφατη «COVID-19 Community Mobility Report» της Google. Πρόκειται για την αναφορά για τις μετακινήσεις των κατοίκων σε όλες σχεδόν τις χώρες (δείτε τα στοιχεία από την αναφορά στις αρχές Απριλίου).

Τα δεδομένα αντλούνται από όσους έχουν ενεργοποιημένο το ιστορικό τοποθεσίας θέσης στο κινητό τους και παρουσιάζουν τις αλλαγές που έχουν συμβεί στις επισκέψεις σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα, πάρκα κλπ, σε σχέση με τον μέσο όρο.

Πόσο έχουν διαφοροποιηθεί οι μετακινήσεις στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία για το Σάββατο 9 Μαΐου συγκριτικά με τον μέσο όρο:

-54% σε χώρους αγορών και ψυχαγωγίας (εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά κέντρα, θεματικά πάρκα, σινεμά, μουσεία, βιβλιοθήκες κ.α.)

+4% στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία

+45% στα δημόσια μέρη (πάρκα, παραλίες, μαρίνες, πλατείες, πάρκα σκύλων κ.α.)

-34% στους σταθμούς μέσων μεταφοράς (μετρό, στάσεις λεωφορείων κ.α.)

-25% στους χώρους εργασίας

+9% στις κατοικίες

Τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά την άρση του περιορισμού των μετακινήσεων, οι Έλληνες δεν επέστρεψαν πλήρως στις παλιές τους συνήθειες. Παρατηρείται φυσικά αύξηση του κόσμου στα δημόσια πάρκα, παραλίες κ.α, καθώς παραμένουν κλειστά εμπορικά κέντρα, σινεμά, καφετέριες. Επίσης έχουν επιστρέψει αρκετοί στους χώρους εργασίας του, ενώ έχει μειωθεί ο χρόνος παραμονής στις οικίες τους.

Σύμφωνα με την Google τα δεδομένα παραμένουν ανώνυμα και θα είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όσο οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας θεωρούν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...