Πόσο μειώσαμε τις μετακινήσεις μας στην Ελλάδα; Τι αναφέρει η Google

Τα στοιχεία προέρχονται από όσους έχουν ενεργοποιημένη τη λειτουργία εντοπισμού θέσης στο κινητό τους

  • -
  • -

Το περίφημο «lockdown» έχει κλείσει δισεκατομμύρια κατοίκους σε όλον τον πλανήτη μέσα στα σπίτια τους, με τις μετακινήσεις να έχουν περιοριστεί για ελάχιστους λόγους. Η Google δημοσίευσε το «COVID-19 Community Mobility Report», μία αναφορά για τις μετακινήσεις των κατοίκων σε όλες σχεδόν τις χώρες.

Τα δεδομένα αντλούνται από όσους έχουν ενεργοποιημένο το ιστορικό τοποθεσίας θέσης στο κινητό τους και παρουσιάζουν τις αλλαγές που έχουν συμβεί στις επισκέψεις σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα, πάρκα κλπ.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 76 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 76 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Πόσο έχουν υποχωρήσει οι μετακινήσεις στην Ελλάδα:

-80% σε χώρους αγορών και ψυχαγωγίας (εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά κέντρα, θεματικά πάρκα, σινεμά, μουσεία, βιβλιοθήκες κ.α.)

-41% στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία

-55% στα δημόσια μέρη (πάρκα, παραλίες, μαρίνες, πλατείες, πάρκα σκύλων κ.α.)

-76% στους σταθμούς μέσων μεταφοράς (μετρό, στάσεις λεωφορείων κ.α.)

-53% στους χώρους εργασίας

+20% στις κατοικίες

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία για τη Σουηδία, όπου οι περιορισμοί είναι ελάχιστοι. Η κίνηση σε χώρους αγορών και ψυχαγωγίας έχει μειωθεί κατά μόλις 24%, ενώ σε πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους έχει αυξηθεί κατά 43%!

Σύμφωνα με την Google τα δεδομένα παραμένουν ανώνυμα και θα είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όσο οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας θεωρούν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

#μένουμε_ σπίτι

#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...