4 cool ηλεκτρικά Pick-up στον ορίζοντα: Ποιο θα αγόραζες; (poll)

Hummer, Cybertruck, Rivian και Bolinger, ή πιο απλά τέσσερα pick-up με ιδιόμορφη σχεδίαση, εξωπραγματικές επιδόσεις και μηδενικές εκπομπές ρύπων

  • -
  • -

Η ηλεκτροκίνηση έχει εισέλθει στη ζωή μας, αποτελώντας πλέον μέρος της αυτοκίνησης. Οι προτάσεις του είδους πληθαίνουν συνεχώς, καλύπτοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του αγοραστικού κοινού. SUV, χάτσμπακ, αυτοκίνητα πόλης και γενικότερα μοντέλα κάθε κατηγορίας προσφέρονται σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Κάπως έτσι, μόνο έκπληξη δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι ήδη έχουν παρουσιαστεί κατασκευές του είδους σε αμάξωμα pick-up!
Μπορεί στην Ευρώπη να μην αποτελούν την πλέον… αγαπημένη εκδοχή του κοινού, αλλά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αποτελούν από τα πλέον διαδεδομένα μοντέλα. Και επειδή οι Αμερικανοί γοητεύονται από τη διαφορετικότητα, τα ηλεκτρικά pick-up φροντίζουν να εξιτάρουν και σχεδιαστικά, όντας ιδιαίτερα! Με την αισθητική να είναι τελείως υποκειμενική, σας παραθέτουμε τέσσερις προτάσεις του είδους και στο τέλος θα θέλαμε να μας πείτε ποιο θα θέλατε το γκαράζ σας. Ή καλύτερα στο αγρόκτημα σας…


Bollinger 
B
2

H σκληροτράχηλη έκδοση της Bollinger διαθέτει αμάξωμα κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική τους ισχύ αγγίζει τους 622 ίππους, την ώρα που η ροπή αγγίζει τα 905 Nm! Και αν τα νούμερα μοιάζουν εντυπωσιακά, σκεφτείτε ότι για τα πρώτα 100km/h χρειάζεται μόλις 4,5 sec. Και αναφερόμαστε σε ένα pick up του οποίου το βάρος αγγίζει τους 2,3 τόνους… Διαθέτοντας μάλιστα δυνατότητα ρυμούλκησης 3,4 τόνων, αλλά και φόρτωσης 2 τόνων! Και όλα τα παραπάνω με αυτονομία της τάξεως των 321 χιλιομέτρων.


Tesla 
Cybertruck


Η δημιουργία της Tesla προκάλεσε ποικίλα σχόλια κατά την παρουσίαση της. Ίσως σήμερα να είναι το πλέον διάσημο ηλεκτρικό pick-up, ξεχωρίζοντας όχι μόνο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά και για το… εξωγήινο σχήμα του. Οι κριτικές που απέσπασε κατά την παρουσίαση του δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, αν και οι προδιαγραφές του είναι εντυπωσιακές! Με βάρος που αγγίζει μόλις τα 1.500 κιλά, το pick-up του Elon Musk θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με διαφορετική αυτονομία και φυσικά επιδόσεις… Η κορυφαία θα μπορεί να καλύψει περισσότερα από 800 km με μία φόρτιση, ενώ για τα πρώτα 100 km/h θα απαιτούνται 2,9 sec! Και μάλιστα με το βάρος ρυμούλκησης να ξεπερνάει τους 6,3 τόνους.


GMC Hummer EV

Το Hummer είναι συνυφασμένο με το τεράστιο στρατιωτικό όχημα, που με κάποιο τρόπο κατάφερε να πάρει δελτίο αναγνώρισης κυκλοφορόντας στο δρόμο. Η GMC, βλέποντας την τάση της εποχής, δεν δίστασε και λίαν συντόμως θα παρουσιάσει τη δική της εκδοχή με το αμιγώς ηλεκτρικό Hummer pick-up. Και σε αυτή την περίπτωση τα νούμερα ζαλίζουν. Παρόλο που δεν είναι επιβεβαιωμένα. 1.000 ίπποι, σχεδόν 1.600 Nm ροπής και 0-100 σε 3 sec! Αναμένεται να παρουσιαστεί τη νέα χρονιά, με την GMC να υπολογίζει πωλήσεις της τάξεως των 80.000 αυτοκινήτων ετησίως.

 

Rivian R1T

H νεοσύστατη εταιρεία έχει παρουσιάσει εδώ και αρκετό καιρό την δική της πρόταση, η οποία όμως αναμένεται να πωλείται από το 2021. Ουσιαστικά, με το R1T «πρόλαβαν» την Tesla όσον αφορά το ηλεκτρικό pick-up. Όπως και όλα τα παραπάνω μοντέλα, διακρίνεται για τις τρομακτικές του επιδόσεις. Οι εκδοχές που θα διατίθεται θα είναι τρεις, με την κορυφαία να προσφέρει ισχύ μεγαλύτερη των 750 ίππων και αυτονομία που ξεπερνάει τα 650 χιλιόμετρα. Ένα ακόμα στοιχείο που διακρίνει το Rivian είναι η πολυτέλεια στο εσωτερικό, με κάποιους να το είχαν χαρακτηρίσει στην παρουσίαση του ως η… Rolls Royce των pick up.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...