Στείλαμε 110 εκατ. sms στο 13033

Τη στιγμή με την περισσότερη… κίνηση απεστάλησαν 7.500 μηνύματα ανά λεπτό!

  • -
  • -

Σε ποσοστό 94,2% ανήλθαν τα μηνύματα που είχαν τη σωστή δομή για τη δήλωση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, κατά τις 42 ημέρες που ίσχυσε το μέτρο του περιορισμού (από τις 23 Μαρτίου έως τις 3 Μαΐου) για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάνοντας γνωστό ότι διεκπεραιώθηκαν στο 13033 συνολικά 110 εκατ. sms, δηλαδή 1.818 sms ανά λεπτό!

Η υπηρεσία που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, είχε μέσο ημερήσιο ποσοστό επιτυχίας, δηλαδή το ποσοστό των μηνυμάτων που είχαν τη σωστή δομή για τη δήλωση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, 94,2%. Υπήρξαν μάλιστα πολλές ημέρες όπου το ποσοστό ξεπέρασε το 99%.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 77 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 77 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Κατά μέσο όρο το 13033 εξυπηρετούσε 1.818 μηνύματα το λεπτό, ενώ στην ώρα με τη μεγαλύτερη κίνηση διεκπεραιώθηκαν 7.500 μηνύματα για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησης ανά λεπτό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη συγκεκριμένη περίοδο δεν υπήρξε σημαντικό περιστατικό κυβερνοασφάλειας. Εκτός από τις συστάσεις που είχε εκδώσει η ΓΓΤΤ για την υπεύθυνη χρήση των δικτύων και την ασφαλή χρήση των εφαρμογών τηλεργασίας, υπήρξε διαρκής επικοινωνία της Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας της ΓΓΤΤ με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), για την ανταλλαγή πληροφοριών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...