Με μάσκα και γάντια: Έτσι θα γίνονται οι εξετάσεις οδήγησης από τις 11 Μαΐου

Ανοικτά παράθυρα στο αυτοκίνητο και χωρίς χρήση κλιματισμού

  • -
  • -

Εγκύκλιο με την οποία καθορίζεται το πρωτόκολλο διενέργειας εξετάσεων – θεωρητικών και πρακτικών – από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, απέστειλε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις σχολές οδήγησης αλλά και τους εξεταστές των περιφερειών της χώρας. Στόχος είναι η αποφυγή συνωστισμού, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού.

Μέσα στο αυτοκίνητο θα υπάρχουν τρία άτομα: ο εξεταζόμενος υποψήφιος οδηγός, ο δάσκαλος οδήγησης και ένας εξεταστής.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, γαντιών και αντισηπτικού διαλύματος ή μαντηλακίων.

Δεν επιτρέπεται η λειτουργία του κλιματισμού, ενώ ο αερισμός του οχήματος θα γίνεται με ανοιχτά παράθυρα.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΚΤΕΟ

Παραμονή εντός του αυτοκινήτου τον ελάχιστο δυνατό χρόνο (διενέργεια ελέγχου δικαιολογητικών και θεωρητικές ερωτήσεις εκτός αυτοκινήτου).

Για τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς προσόντων των κατηγοριών ΑΜ, Α1, Α2, Α ο υποψήφιος οφείλει να προσέρχεται για εξετάσεις με τον προσωπικό του εξοπλισμό (προβλεπόμενα εγκεκριμένο κράνος, προστατευτικό ρουχισμό, γάντια και υποδήματα). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει προστατευτικό ρουχισμό επιτρέπεται η χρήση επικαλαμίδων, επιγονατίδων και επιαγκωνίδων.

Πώς θα γίνονται οι θεωρητικές εξετάσεις

Οι θεωρητικές εξετάσεις διεξάγονται υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αίθουσα εξέτασης θα έχει σε άτομα το 50% της χωρητικότητάς της και με κατανομή των εξεταζόμενων σε εύλογη απόσταση μεταξύ τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...