Κορονοϊός: Τι ισχύει με τις εκθέσεις αυτοκινήτων μετά τη σταδιακή άρση στους περιορισμούς μετακινήσεων

Πώς μπορείτε να επισκεφθείτε αντιπροσωπείες αλλά και συνεργεία

  • -
  • -

Η σταδιακή άρση στους περιορισμούς μετακινήσεων αλλά και στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επηρεάζει – έμμεσα – τις εκθέσεις αυτοκινήτων. Και λέμε «έμμεσα», διότι εν είχε απαγορευτεί να παραμένουν ανοικτές για το κοινό.

Λόγω όμως της καραντίνας για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού και τις ελάχιστες επισκέψεις καταναλωτών σε αυτές, αρκετές εκθέσεις αυτοκινήτου σε όλη την Ελλάδα παρέμεναν κλειστές αυτό το διάστημα. Κυρίως λειτουργούσαν – με περιορισμένο ωράριο και προσωπικό – μεγάλες αντιπροσωπείες και όσες συστεγάζονταν μαζί με συνεργεία.

Καθώς όμως από τις 4 Μαΐου οι μετακινήσεις εντός νομού είναι ελεύθερες, όσες εκθέσεις παρέμεναν κλειστές θα αρχίσουν να λειτουργούν. Στελέχη των εισαγωγικών εταιρειών που μίλησαν στον GOCAR, ανέφεραν ότι από την προσεχή εβδομάδα αλλά και εκείνη που αρχίζει από τις 11 Μαΐου θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι εκθέσεις αυτοκινήτων, επιστρέφοντας στην προ καραντίνας εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως καλό είναι οι πελάτες να τηλεφωνούν πρώτα στην έκθεση που θέλουν να επισκεφθούν, προκειμένου να ενημερωθούν για το ακριβές ωράριο λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται, ότι για επίσκεψη σε συνεργείο συνιστάται τηλεφωνικό ραντεβού. Η επίσκεψη μέχρι και το Σάββατο 2 Μαΐου θα γίνεται με sms ή έγγραφο με την αιτιολογία Β2, ενώ από τη Δευτέρα 4 Μαΐου ελεύθερα. Προσοχή όμως, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν επιτρέπονται πριν τις 18 Μαΐου.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...