Δεν θα επιτραπούν άμεσα οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Η άρση στους περιορισμούς μετακινήσεων θα γίνει σταδιακά

  • -
  • -

Η άρση στις μετακινήσεις των κατοίκων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού,  θα γίνει σε διαδοχικά στάδια από τις 4 Μαΐου και όχι ταυτόχρονα. Αυτό ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα επιτραπούν σε μεταγενέστερο στάδιο, προκειμένου να μην υπάρξει απότομα μεταφορά πληθυσμών από τα αστικά κέντρα στην επαρχία.

Όπως ανέφερε, το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος θα ξεδιπλωθεί σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης. «Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας».

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Τσιόδρα, οι ειδικοί προτείνουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους, όπου συνωστίζονται πολλά άτομα. Όσον αφορά τα σχολεία, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και της αρμόδιας Υπουργού, το απόγευμα της Τετάρτης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...