Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι οδηγίες έχουν λάβει οι αστυνομικοί για τους ελέγχους

Θα πρέπει να ελέγχουν από απόσταση τα έγγραφα ή τα μηνύματα στα κινητά των πολιτών

  • -
  • -

Θέμα συζήτησης έγιναν το πρωί της Δευτέρας εικόνες από τους ελέγχους των αστυνομικών σε πολίτες, σχετικά με το αν τηρούνται όσα προβλέπει ο περιορισμός στις μετακινήσεις. Και αυτό διότι σε πολλές περιπτώσεις οι αστυνομικοί άγγιζαν τα έγγραφα που έφεραν οι πολίτες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρουν: «Σαφείς οδηγίες έχουν δοθεί στους αστυνομικούς να μην έρχονται σε σωματική επαφή με τους πολίτες και να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού».

«Οι οδηγίες είναι να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα απαραίτητα έγγραφα ή τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, που τους επιτρέπουν να μετακινηθούν. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων. Προμηθευτήκαμε 250.000 γάντια και 200.000 μάσκες», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. 

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Όσον αφορά το πρόστιμο των 150 ευρώ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

#μένουμε_ σπίτι

#φρενάρουμε_τον_ιό


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...