Κορονοϊός: Τι πρέπει να προσέξουμε τώρα που το αυτοκίνητό μας δεν κινείται συχνά

5 απλές και πολύ χρήσιμες συμβουλές

  • -
  • -

Μένουμε σπίτι λόγω Κορονοϊού. Κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητό μας μπορεί να μείνει για αρκετές μέρες ακίνητο. Η ακινησία όμως είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση για κάθε αυτοκίνητο που κρύβει παγίδες. Για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων όταν θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε, καλό είναι να πρόσεξουμε τα παρακάτω:

 1. Πλένουμε καλά το αυτοκίνητο πριν το ακινητοποιήσουμε. Η βρωμιά χαλά τη βαφή. Ακόμη καλύτερα, τώρα που έχουμε χρόνο στο σπίτι, ευκαιρία να το γυαλίσουμε το με προστατευτικό κερί.

 2.  Αν δεν έχουμε κλειστό χώρο, είναι καλύτερα να το προστατέψουμε με μια κουκούλα. Προσοχή: Θα πρέπει να τη δέσουμε καλά για να μην την αφαιρέσει ο δυνατός αέρας.

 3.  Είναι καλό να γεμίσουμε το ρεζερβουάρ καυσίμου μέχρι επάνω. Ο εγκλωβισμένος αέρας σε ένα μισο-άδειο ρεζερβουάρ ενδεχομένως να προκαλέσει οξείδωση στα τοιχώματα σε παλαιότερα αυτοκίνητα. Άλλωστε, καλό είναι το αυτοκίνητό μας να είναι ετοιμοπόλεμο με φουλ καύσιμο για παν ενδεχόμενο.

 4.  Προστατεύουμε τα ελαστικά μας. Τσεκάρουμε τον αέρα πριν ακινητοποιήσουμε το αυτοκίνητο. Αν μείνει αρκετές μέρες σταματημένο και κάποιο ελαστικό έχει μικρότερη από το κανονικό πίεση, μπορεί να χάσει περισσότερο αέρα και να παραμορφωθεί.

 5.  Μην αποσυνδέετε τους πόλους της μπαταρίας, καθώς αρκετά υποσυστήματα του αυτοκινήτου χρειάζονται συνεχώς ενέργεια. Σε μικρά διαστήματα ακινησίας, είναι καλύτερα να βάζουμε εμπρός το αυτοκίνητο κάθε λίγες μέρες και να το αφήνουμε να δουλεύει για 5-7 λεπτά. Προσοχή, αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κλειστό πάρκινγκ, αυτό θα πρέπει να αερίζεται όσο λειτουργεί ο κινητήρας – τα καυσαέρια σε κλειστό χώρο μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...