Ο γύρος της Ευρώπης, με ηλεκτρικό

Το BBC σε ταξίδι 6.500 km με ένα Think City

  • -
  • -

Τέσσερις δημοσιογράφοι του BBC ξεκίνησαν ένα παράτολμο ταξίδι 6.500 km στην Ευρώπη με το ηλεκτρικό Think City. Στόχος, να ανακαλύψουν κατά πόσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι έτοιμα για τους ευρωπαϊκούς δρόμους, και το αντίστροφο. Το ταξίδι, το πρώτο του ειδους για ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη, ονομάζεται "BBC Electric Ride" και θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα.

Η ομάδα του BBC, με επικεφαλής τον παρουσιαστή Peter Curran, ξεκίνησε από το Λονδίνο τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010. Από την Αγγλία θα ταξιδέψουν με πλοίο στη Δανία και από εκεί στη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Αυστρία, τη Γερμανία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες, προτού επιστρέψουν στο Λονδίνο στις αρχές Ιουλίου.

Η μια πρόκληση, αφορά το ίδιο το αυτοκίνητο: εκτός από φιλικό προς το περιβάλλον, είναι πρακτικό και εύκολο στη χρήση όσο ένα συμβατικό αυτοκίνητο; Η δεύτερη –και η μεγαλύτερη κατά την άποψή μας- αφορά το δίκτυο ανεφοδιασμών. Θυμηθείτε πως η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι σχετικά περιορισμένη και δεν είναι ούτε εύκολη οπουδήποτε, ούτε γρήγορη η φόρτιση των μπαταριών του. Για το λόγο αυτό, οι τέσσερις δημοσιογράφοι πέρασαν από ένα σεμινάριο για να μάθουν πως θα εκμεταλλευτούν καλύτερα τις δυνατότητες του Think City.

Την πορεία της ομάδας του BBC μπορεί κανείς να παρακολουθεί στο BBC Online (www.bbc.co.uk/electricride), Facebook (www.facebook.com/BBCelectricride), Twitter (www.twitter.com/bbcelectricride) και την ιστοσελίδα του εγχειρήματος (www.electricride.eu).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...