Τοπίο, Περιβάλλον και Αρχιτεκτονική

Σχεδιάζοντας για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον Αττικής

  • -
  • -

Οι νικητές του Φοιτητικού Διαγωνισμού Ιδεών «NEW GREEN PARK» στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπίο, Περιβάλλον & Αρχιτεκτονική» θα γίνει σήμερα 5 Ιουνίου 2010, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ώρα 11 πμ, στο κτίριο του Παλαιού Οινοποιείου στο πάρκο Α. Τρίτσης, Ίλιον Αττικής.

Οι εκδηλώσεις, εκτός της ανάδειξης των νικητών, περιλαμβάνουν ακόμη τα εγκαίνια της έκθεσης των αρχιτεκτονικών σχεδίων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στις 5 και 6 Ιουνίου 2010, όπως περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά, εργαστήριο κηπουρικής με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και προβολή περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του διημέρου επισυνάπτεται.

Η έκθεση των αρχιτεκτονικών σχεδίων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

  • Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Ιουνίου (όλη μέρα)
  • Παρασκευή 11/6 (ώρες: 18:00-22:00)
  • Κυριακή 13/6 (ώρες: 18:00-22:00).

 

Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «NEW GREEN PARK»

Με κοινή πρωτοβουλία των British Council, Goethe-Institut Athen και Γαλλικό Ινστιτούτο και σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έγινε η υλοποίηση ενός πρωτοποριακού περιβαλλοντικού προγράμματος το οποίο έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των νέων, καλώντας τους να σχεδιάσουν βιώσιμες λύσεις με γνώμονα τις αρχές της οικολογίας και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα Τοπίο και Περιβάλλον υλοποιείται με την συνεργασία της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ECOWEEK.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις συμπληρωματικούς άξονες, στο κέντρο των οποίων βρίσκεται ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών βιώσιμου σχεδιασμού, ο οποίος απευθύνεται σε φοιτητές Αρχιτεκτονικών Σχολών και όχι μόνο. Οι υποψήφιοι καλούνται να συνεργαστούν και να συγκροτήσουν διεπιστημονικές ομάδες διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αρχιτέκτονες, γεωπόνοι, περιβαλλοντολόγοι, γεω-μηχανικοί, κοινωνικοί επιστήμονες κ.α.) με σκοπό να καταθέσουν μια πρωτοποριακή πρόταση σχεδιασμού/ανα-σχεδιασμού του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συγκροτηθούν με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες του πάρκου και με βάση τις αρχές της οικολογίας, της βιωσιμότητας και της βιοποικιλότητας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...