Άγγιξε το τέλειο: 99% στην προστασία επιβατών το Mazda CX-30

Τα νέα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν από τον οργανισμό Euro NCAP

  • -
  • -

Τα αποτελέσματα των δοκιμών στις οποίες υπέβαλε τέσσερα νέα μοντέλα ανακοίνωσε ο Euro NCAP. Πρόκειται για δύο compact SUV, τα Mazda CX-30 και Mercedes-Benz GLB, το σουπερμίνι Opel Corsa και το μεγάλο υβριδικό SUV, Ford Explorer.

Το Mazda CX-30, το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στα CX-3 και CX-5, τα πήγε εξαιρετικά στην προστασία ενήλικων επιβατών, αγγίζοντας το τέλειο: 99%! Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από όσα αυτοκίνητα έχουν δοκιμαστεί με το τελευταίο πρωτόκολλο 2018/2019 του Euro NCAP. Σε συνδυασμό με το σκορ του στις υπόλοιπες κατηγορίες (86% στην προστασία παιδιών, 80% στην προστασία πεζών και 77% στην παροχή συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού) απέσπασε φυσιολογικά 5 αστέρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ MAZDA CX-30

Με 5 αστέρια «παρασημοφορήθηκε» και τη GLB, κάνοντας το 6 στα 6 για την Mercedes-Benz μέσα στο 2019. Την υψηλότερη βαθμολογία απέσπασε και το επταθέσιο Ford Explorer, το οποίο έρχεται στην Ευρώπη ως plug-in hybrid. Το νέο Opel Corsa πήρε 4 αστέρια, όπως συνέβη νωρίτερα φέτος με το «αδελφό» του μοντέλο Peugeot 208. To Corsa τα πήγε πολύ καλά στην προστασία ενηλίκων επιβατών/παιδιών/πεζών, χάνοντας το 5ο αστέρι μόνο από τη βαθμολογία στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...