Άδωνις Γεωργιάδης: Θέλουμε να φέρουμε το νέο εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα

Διεκδικούμε δυνατά το νέο εργοστάσιο της Volkswagen, που θα ανοίξει 4.000 νέες θέσεις εργασίας

  • -
  • -

Σε σημερινή του δήλωση στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει το νέο εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα. Ωστόσο, για να υπάρξουν ανακοινώσεις, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα πρώτα.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση».

Το θέμα αυτό προέκυψε μετά το πάγωμα της επένδυσης στην Τουρκία από την πλευρά των Γερμανών, λόγω της διεθνής κατακραυγής για την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. Σύμφωνα πάντως με τον διεθνή Τύπο, δυνατά παίζει η Σλοβακία με τη μεγάλη μονάδα που διαθέτει στην Μπρατισλάβα.

Αυτό γιατί η Volkswagen θέλει να προχωρήσει γρήγορα την υπόθεση για να ξεκινήσει την παραγωγή του μεσαίου της μοντέλου του Passat μέχρι τα μέσα του 2020, έτσι ώστε να αφήσει «χώρο» στο εργοστάσιο της Γερμανίας να κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Στη διεκδίκηση είναι και η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...