Ποιοι πήραν 5 αστέρια και ποιοι 4; (vid)

Ανακοινώθηκε το νέο πακέτο αποτελεσμάτων από τις δοκιμές του Euro NCAP

  • -
  • -

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές τεσσάρων αυτοκινήτων ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP. Πρόκειται για τις νέες Σειρές 1 και 3 της BMW, το Peugeot 208 και το Jeep Cherokee. Τα δύο μοντέλα της BMW εξασφάλισαν την ανώτατη βαθμολογία με 5 αστέρια, όμως τόσο το νέο σουπερμίνι της Peugeot όσο και το μεσαίο μοντέλο της Jeep περιορίστηκαν σε 4.

Γιατί;

Καταρχάς, σε σχέση με το 2012 όταν το προηγούμενο 208 είχε βαθμολογηθεί με 5 αστέρια, οι δοκιμές του Euro NCAP έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρές. Το μοντέλο της Peugeot τα πήγε πολύ καλά σε όλες τις κατηγορίες (προστασία ενηλίκων επιβατών – 91%, παιδιών – 86%, συστήματα ασφαλείας – 71%), εκτός από την κατηγορία των ευαίσθητων χρηστών (πεζοί – ποδηλάτες) όπου βαθμολογήθηκε με 56%. Η προστασία τους σε επαφή με το κάτω μέρος του παρμπρίζ και τις εμπρός κολώνες ήταν μέτρια, ενώ υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού στη λεκάνη.

Ίδιο ποσοστό (56%) πήρε και το Jeep Cherokee στην προστασία πεζών-ποδηλατών. Στις άλλες κατηγορίες τα πήγε καλύτερα (προστασία ενηλίκων επιβατών – 80%, παιδιών – 78%, συστήματα ασφαλείας – 69%).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...