Νέο εργοστάσιο στην Τουρκία ανοίγει ο Όμιλος Volkswagen

Θα βρίσκεται κοντά στη Σμύρνη και θα φιλοξενεί την παραγωγή του Passat και του Skoda Superb

  • -
  • -

Το δεύτερο εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen στην Τουρκία και πρώτο για επιβατικά αυτοκίνητα θα αρχίσει να λειτουργεί από το 2022. Η κατασκευή του θα γίνει στην Manisa (Μαγνησία στα ελληνικά), μία πόλη που απέχει περίπου 40 χλμ από τη Σμύρνη.

Όπως έγινε γνωστό τόσο από στελέχη του γερμανικού ομίλου όσο και του τουρκικού κράτους, ιδρύθηκε θυγατρική της Volkswagen, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου. Η ετήσια παραγωγή αυτοκινήτων και συγκεκριμένα των επόμενων Volkswagen Passat και Skoda Superb θα ανέρχεται σε 300.000 μονάδες, με την πλειονότητα να προορίζεται για εξαγωγές (στην Ανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή).

Η επένδυση που θα γίνει θα ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 5.000 θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες. Στόχος της Volkswagen είναι και η αγορά της Τουρκίας, καθώς η τοπική παραγωγή αυτοκινήτων δεν θα επηρεάζεται σημαντικά από τη συνεχή υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Το άλλο εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen στην Τουρκία βρίσκεται στην Άγκυρα, όπου κατασκευάζονται λεωφορεία και φορτηγά της ΜΑΝ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...