1.620 km χωρίς ανεφοδιασμό

Με μια BMW 320d EfficientDynamics

  • -
  • -

Η πιο green BMW Σειρά 3 κατάφερε ένα τρομερό επίτευγμα: ολοκλήρωσε μια διαδρομή 1.620 km από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Μόναχο και πίσω χωρίς να σταματήσει για ανεφοδιασμό.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη σήραγγα της Μάγχης όπου η νέα BMW 320d EfficientDynamics γέμισε το ρεζερβουάρ της με πετρέλαιο. Έπειτα ταξίδεψε στο Μόναχο και επέστρεψε χωρίς να συμπληρώσει ούτε σταγόνα καύσιμο. Στο τιμόνι ήταν ο Άγγλος δημοσιογράφος αυτοκινήτου και τηλεπαρουσιαστής, Tom Ford, ο οποίος –και εδώ είναι το εντυπωσιακό- δήλωσε πως δεν εφάρμοσε εξεζητημένες μεθόδους οικονομικής οδήγησης (π.χ. σβήσιμο του κινητήρα στις κατηφόρες ή οδήγηση με πολύ χαμηλή ταχύτητα). Αντίθετα κινήθηκε σε κανονικό ρυθμό με μέση ωριαία ταχύτητα 95 km/h, έχοντας απλώς τον κλιματισμό και το ράδιο-CD εκτός λειτουργίας.

 

320d EfficientDynamics: και σπορ, και green

Η μέση κατανάλωση των 4,1 lt/100 km που πέτυχε η συγκεκριμένη 320d EfficientDynamics είναι η τιμή που ανακοινώνει και η BMW. Αξιοσημείωτο είναι πως σε κάποια σημεία της διαδρομής η κατανάλωση έπεσε ακόμη και στα 3,7 lt/100 km. Οι εκπομπές CO2 της ’’green 3άρας’’ είναι μόλις 109 g/km. Ο 2λιτρος turbodiesel αποδίδει 163 PS και επιταχύνει το γερμανικό σεντάν από στάση στα 100 km/h σε 8,0 sec. Η τεχνολογία EfficientDynamics περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συστήματα Auto Start-Stop (αυτόματο σβήσιμο και επανεκκίνηση του μοτέρ στις στάσεις), Brake Energy Regeneration (ανάκτηση της ενέργειας που χάνεται στι φρενάρισμα) και Electric Power Steering (ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού). Ακόμη, στον green χαρακτήρα της συνεισφέρουν η μακρύτερη τελική σχέση μετάδοσης, οι ζάντες αλουμινίου με ειδική αεροδυναμική σχεδίαση και τα ελαστικά χαμηλής τριβής κύλισης Michelin EnergySaver.

Παρακολουθήσετε το σύντομο βίντεο της εφημερίδας Sunday Times από το ταξίδι της BMW 320d EfficientDynamics στη διεύθυνση www.facebook.com/sundaytimesingear.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...