Ο καλπασμός 1.348 ίππων: Ο ήχος μιας πειραγμένης Mustang Shelby GT350 (vid)

Κλείστε τα αυτιά σας

  • -
  • -

Ιδιαίτερα θερμή ήταν ανταπόκριση του κόσμου στη γνωστοποίηση του προσεχούς λανσαρίσματος της Shelby GT500, του πιο δυνατού αυτοκινήτου, στην ιστορία της Ford.

Η παραπάνω εξαγγελία ναι μεν επισκιάζει τη «σκληροπυρηνική» Ford Mustang Shelby GT350, μια «πειραγμένη» εκδοχή της, ωστόσο, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, επαναφέρει μέρος της χαμένης της αίγλης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι FathouseFabrications μεταφερόμαστε στο επίκεντρο ενός οπτικού θεάματος, θαυμάζοντας το αστραφτερό αμάξωμα της και το εντυπωσιακό design ττης.

Βέβαια, τις εντυπώσεις δεν κλέβει η σιλουέτα της, αλλά ένας «απόκοσμος» ήχος που μας «τσιτώνει». Ο βρυχηθμός του αυτοκινήτου δεν προέρχεται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 5,2 λίτρων με τους 526 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΥΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ MUSTANG SHELBY GT500

Αντιθέτως, κάτω από το καπό δεσπόζει ένας διπλός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, ο οποίος σταβλίζει 1.348 άλογα, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Πέρα από τον… τριπλασιασμό των αλόγων, το αγριεμένο «πόνι» έχει υποβληθεί και σε άλλες επεμβάσεις, μεταξύ των οποίων η τοποθέτηση μιας χειροποίητης πολλαπλής, μιας νέας αντλίας καυσίμου και ενός αναβαθμισμένου εγκέφαλου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...